• 17.02.2016, 13:30

gravidoppdatering uke 38


Oioi, nå var det jammen lenge siden sist oppdatering! Og jeg som hadde planalgt å få til en i uka.. Nå er jeg 37 fullgåtte uker, som vil si at babyen regnes som "til termin" og kan komme når som helst. Jeg håper helt klart at hun venter til iallfall den 4 mars, men kjenner jo også at jeg er veldig lei og klar for å begynne et nytt kapittel som mamma! De siste ukene har mildt sagt vært slitsomme. Jeg har blitt veldig anti-sosial, og tillbringer de fleste dagene på sofaen med junkfood, netfli og synest synd i meg selv. Bare det å stå oppreist er utrolig smertefullt på grunn av bekkenet, så da blir det ufattelig lange dager.

Ellers så trives baby godt i magen! Hun har plassert hodet laaaangt nede i bekkenet, noe som merkes utrolig godt! På alle kontrollene har både hjertelyd, vekt, blodtrykk, akivitet og SF-mål vært bra, men nå fremover blir det litt ekstra oppfølging siden hun ikke vokser helt som hun skal. Hun ligger litt under snittet når det kommer til lengde og vekt, noe som er litt dumt. Heldigvis er det godt med liv og alt annet ser veldig bra ut, så vi håper på det beste. Jeg var på ultralyd på mandag hvor alt såg helt supert ut, men for å være sikker skal jeg på kontroller en gang i uken og ul hver 14 dag. Det er jo bare 3 uker til termin, så jeg satser på at neste Ul som er den 1 mars blir den siste. 

Jeg har desverre ingen nye bilder tatt med kamera, så telefonen får holde for nå! 


 

Termin: 10 mars 

Graviditetsuke: 38

Uker på vei: 37 fullgåtte uker (37+1)

Kalendermåned: 9

Graviditetsmåned: 10

Trimester: 3

Igjen til fødsel: 3 uker + 1 dager, 22 dager

Kjønn: Jente

Navn: A ♥ 

Neste kontroll: Jordmorkontroll neste onsdag og ny UL den 1 mars

Aktivitet: Rikelig med aktivitet, men merker virkelig at det er trangt nå! Lille snur og strekker på seg, men merker ikke lenger slike harde kraftige spark som før. Er mye bedre plass på utsiden forteller jeg henne ♥ 

Hjertelyd: låg på 140 sist kontroll

Vann i kroppen: Nei

Kynnere: Massevis! 

Vekt: 66 kilo, som vil si 9-10 kilo opp fra startvekt. 

Strekkmerker: Er usikker på om det teller, men den huden "mellom" piercnghullet jeg hadde i navelen har blitt litt rødlilla i det siste, men ikke noe jeg tenker særlig over. 

Plager:  Ooh, hvor skal jeg starte? Jeg er så godt som 100% sengeliggende på grunn av et umulig bekken, samt kynnere fra h* som utløsest av den minste bevegelse. I tillegg til dette er jeg fryktelig trøtt og sliten på grunn av lite søvn. Er rett og slett umulig å finne behagelige stillinger å ligge i, og når jeg endelig har lagt med godt til om kvelden får jeg heftige modningsrier (sterke kynnere med murringer i ryggen som kan minne om mensensmerter). *Klage klage* Kan jo også nevne at magen er såpass stor nå at det å komme seg opp fra sofaen, sengen, ta på seg sokker og bukse ++ er så godt som umulig. Jeg puster, peser, stønner og banner i et sett, rett og slett fordi det er så frustrerende når kroppen ikke fungerer slik jeg vil. 

Humør: Er egentlig ganske gretten om dagen, og er veldig klar over at jeg klager mye. Men jeg liker å tro at det er greit med tanke på at jeg er såpass gravid som jeg er. 

Matkick: Egentlig alt som inneholder sjokolade. Er i tillegg veldig glad i kaffe, men holder meg til 1-2 kopper om dagen. 

Utstyr: I dag fikk jeg en hentemelding fra Jollyroom som sa at jeg kunne hente stellebordet mitt på postkontoret, og det betyr at alt er på plass, og enda mer til! Nå mangler vi bare den lille prinsessa vår ♥ 

Barnerom: I starten sover hun på rommet sammen med meg. Jeg har satt opp hyller og litt småting på ekstrarommet, men enn så lenge blir det gjesterom til hun er gammel nok til å ha eget rom. 

Tungt: J-A

Utålmodig: Ja, veldig! Men samtidig får jeg litt panikk av å tenke på hvor fort det har gått. Om en månde er jeg mamma, hvor rart er ikke det? Jeg skal ta vare på et menneske som jeg har laget, helt fra bunnen av. Altså??? Jeg gleder meg veldig mye, men samtidig er det utrolig skummelt å ha så mye ansvar og å vite at jeg alltid skal være mammaen hennes. 

Tanker om fødselen: Jeg er utrolig spent og gleder meg mye! Jeg tror at det å føde er en utrolig magisk opplevelse til tross for smertene, og jeg gleder meg til å kjenne på den følelsen av at "jeg klarte det" når jeg holder jenta mi i armene mine. 

  • 22.12.2015, 20:16

22.12.2015


Hei og god bittelille-julaften alle sammen! I dag har jeg sovet ekstremt mye, faktisk av og p frem til 13:30! Til vanlig er jeg oppe i rimelig tid, men i dag trengte kroppen virkelig litt hvile. Nr jeg omsider kom meg opp laget jeg meg en ekstra god frokost fr jeg tok i et tak og stvsugde, vasket og trket stv i hele leiligheten. Samtidig pakket jeg ned mye, ja, nesten alt av pynt og dill og fikk det opp i nye leiligheten. Jeg fikk ogs besk av mormor og morfar som kom opp med en ikea reol til meg og julelys til terrassen. I tillegg fikk vi hengt opp kroker og hyller, s n begynner det se skikkelig fint ut der alts! I romjulen blir det nok ikea-tur for handle hvitevarer og s dere! Blir s godt komme p plass at jeg har ikke ord!

Uken som har gtt har igrunn vrt veldig fin, men for et par dager siden begynte jeg kjenne det skikkelig i ryggen. Det begynner bli ganske s tungt og slitsomt for vre rlig. En liten opptur i alle disse smplagene var jo at jeg n er 8 uker unna bli regnes som "til termin" alts i uke 37. Da er babyen helt ferdig, og fdselen blir ikke forskt stoppet om den skulle starte. Det er ikke lenge til dere! Rundt 70% fder uken etter termin, men det er jo lov hpe at snuppa kommer bittelitt fr, er ikke det?

Termin:10 mars

Graviditetsuke:30

Uker p vei:29 fullgtte uker (29+0)

Kalendermned: 7

Graviditetsmned:8

Trimester: 3

Igjen til fdsel: 11 uker + 2 dager, 79 dager

Kjnn:Jente

Navn:A♥ Holder det hemmelig frem til fdselen

Neste kontroll:I midten av januar

Aktivitet:Aktiviteten er det ikke noe si p! Snuppa romsterer mye hele dagen, men bevegelsene er ikke like "aggressive" som de en gang var. Er nok fordi hun begynner f lite plass inni der.

Hjertelyd: Har vrt p 150 hver kontroll

Vann i kroppen:Nei

Kynnere:JA

Vekt:64 kilo, som vil si 8 kilo opp fra startvekt.

Strekkmerker:Ikke et eneste frem til n.

Plager: Kynnere, press mot ribbebeina, svnproblemer, drlig rygg og hormoner for nevne noe.Skal bli godt bli ferdig kjenner jeg.

Humr:Er i skikkelig julestemning og begynner innse at det faktisk ikke er lenge til bebis kommer, noe som er veldig deilig. Godt humr om dagen!

Matkick:Tja, har vrt flink spise mye sunt denne uken, men n er det jo jul s det blir nok mye sjokolade og mat fremover!

Utstyr:N begynner ting komme p plass her! Jeg har vogn, seng, bilstol og mye annet smtt, s da gjenstr stellebord og utstyr der, samt litt klr og ellers bare smtt dill.

Barnerom:I nye leiligheten har jeg et ekstra soverom som jeg etter hvert skal innrede til prinsessa, men i begynnelsen skal hun sove p mitt rom.

Tungt:Litt

Utlmodig:Ja, veldig!

Tanker om fdselen:Gleder meg veldig til bli ferdig og f "premien" min i armene!

  • 15.12.2015, 21:49

Gravidoppdatering uke 29 - Tredje trimester


I dag er det tirsdag, noe som betyr ny graviduke og sklart oppdatering! Prinsessa begynner bli skikkelig stor n, og jeg kan faktisk kjenne hender og ftter som stikker ut flere ganger om dagen. Den siste uken har vrt veldig fin, og tiden gr virkelig fort n. Formen er ganske bra om man ser bort fra mange kynnere. Ellers har jeg 3D ultralyd i Frde i morgen, og jeg kommer nok til legge ut bilder nr den er over. Gleder meg veldig!


Var faktisk utrolig usikker p legge ut disse bildene nr jeg kun str i shorts og bh, men samtidig fler jeg det er "greit" siden jeg tross alt er gravid? Vell vell. Og fr noen ppeker det s JA jeg ser at bhen er alt for stor. Den var ikke det for noen uker siden, men plutselig fikk jeg sm pupper igjen, haha!


Termin:10 mars

Graviditetsuke: 29

Uker p vei:28 fullgtte uker (28+0)

Kalendermned: 7

Graviditetsmned:8

Trimester: 3

Igjen til fdsel: 12 uker + 2 dager, 86 dager

Kjnn:Jente

Navn:A♥

Neste kontroll:3D ultalyd i morgen, og kontroll hos lege p fredag.

Aktivitet:Mye aktivitet hele dagen

Hjertelyd: Har vrt p 150 hver kontroll

Vann i kroppen:Nei

Kynnere:Kynnere, kynnere og enda mere kynnere. Skal ta det opp med legen p fredag, siden det har blitt ganske ekstremt den siste tiden. jeg kan gjre hverdagslige ting som stvsuge og bre handleposer og magen blir steinhard. Prver ta det meste i et rolig tempo og hvile mye.

Vekt:Veide meg i dag og sg at vekta lg p 61,2, noe som betyr at jeg har gtt ned (!) en kilo siden sist. Har spist mye mat i hele dag for forhpentligvis g opp litt, haha! Jeg synest det er s utrolig lett glemme spise regelmessig, noe jeg m bli flinkere p. Jeg spiser alltid nr jeg er sulten s forhpentligvis er alt bra med prinsessa, og at hun legger p seg som hun skal.

Strekkmerker:Ikke et eneste frem til n.

Plager: Kynnere og vond rygg. Press mot ribbebeina ogs.

Humr:Er i skikkelig julestemning og begynner innse at det faktisk ikke er lenge til bebis kommer, noe som er veldig deilig. Godt humr om dagen!

Matkick:Pinnekjtt og negerboller! (Er det lov si negerboller? Vi kaller det iallfall det, hehe!)

Utstyr: I helgen beskte jeg familie i Dale, og det viste seg at tanten min hadde masse utstyr lne meg, s n kan jeg krysse av bilstol, newbornsete, babybjrn, et par hundre klesskift (haha), myggnett ++. Vognen er betalt og blir sendt nr som helst, tripp trapp stol fant vi p loftet til mormor og med et par strk maling blir den god som ny! Fra fr hadde jeg noen klesskift og vogn.

Barnerom:I nye leiligheten har jeg et ekstra soverom som jeg etter hvert skal innrede til prinsessa, men i begynnelsen skal hun sove p mitt rom.

Tungt:Litt

Utlmodig:Ja, veldig!

Tanker om fdselen:Gleder meg veldig til bli ferdig og f "premien" min i armene!

Ha en fortsatt fin kveld!

  • 08.12.2015, 12:30

Gravidoppdatering uke 28


Jeg hadde egentlig ikke planer om legge ut oppdatering denne uken, rett og slett fordi det har skjedd lite siden sist, men plutselig kom trangen. Har vell et snev av OCD/hoarder syndrom - ikke vet jeg, men jeg er livredd for ikke ha nok bilder fra graviditeten rett og slett!

Jeg har gledet meg veldig til uke 27 i en stund n, og ser p det som en liten milepl. N er det faktisk over 90% sjanse for at hun overlever dersom hun blir fdt, og om 9-10 korte uker regnes hun ikke som prematur lenger. N er lille A ca 1,2 kilo og 35 cm, stor jente alts! Ellers er formen veldig fin om dagen. Eneste som "plager" meg er at s si hver morgen synes jenta at det er ufattelig morsomt bruke blren min som trampoline, og jeg m rett og slett lpe p badet fr det gr galt, haha!Jeg tror fokusen p speilrefleksen har tatt kvelden - det er nesten helt umulig f tatt bilder som ikke er super-blurry. Beklager det!

Termin:10 mars

Graviditetsuke: 28

Uker p vei:27 fullgtte uker (27+0)

Kalendermned:6

Graviditetsmned: 7

Trimester:2

Igjen til fdsel: 13 uker + 2 dager, 93 dager

Kjnn:Jente

Navn:A♥

Neste kontroll:Svangerskapskurs p torsdag, 3D ultalyd den 16, og kontroll hos lege den 18.

Aktivitet:Hun romsterer veldig, og jeg kan kjenne det godt nr hun snur seg og strekker seg ut. Det har derimot blitt mindre "spark" som fr og mer av at hun stryker beina langs magen (ribbeina mine) og vrir p seg. Tror det begynner bli trangt!

Hjertelyd: Har vrt p 150 hver kontroll

Vann i kroppen:Nei

Kynnere:Har blitt lit mindre av n, noe som er ganske deilig. Har fortsatt en del, men ikke vonde eller ubehagelige p noen mte.

Vekt:Veier 62 n, dvs 6 kilo opp fra startvekt.

Strekkmerker:Ingen s langt.

Plager:Trtt, sliten og hormonell med stor H!

Humr:Ikke helt p topp om dagen.

Matkick:Hmm.. Ikke noe spesielt. Pasjonsfrukt kanskje!

Utstyr:Seng og noen klesskift, vogn kommer i desember. Mangler alt annet.

Barnerom:Skal vi ikke ha.

Tungt:Nei.

Utlmodig:Ja, veldig!

Tanker om fdselen:Gleder meg veldig til f prinsessa i armene mine, men kanskje ikke like mye til smertene som flger med.

Oi, n kom jeg faktisk p at dette er siste uken i 2 trimester - neste uke er jeg i mitt tredje og siste trimester. Herregud som tiden flyr..

Ha en fin dag alle!

  • 01.12.2015, 15:53

Gravidoppdatering - 100 dager igjen!


Da var det tirsdag som betyr ny gravidoppdatering! I dag er det faktisk akkurat 100 dager til termin, noe som virker veldig fjernt, samtidig s er det absolutt ikke lenge til. Mye m ordnes p kort tid, og jeg hper virkelig jeg rekker alt. I gr leverte jeg oppsigelse p leiligheten s n m jeg finne en ny leilighet relativt kjapt, eventuelt kjpe en. Plutselig s voksen!

Ellers s er lille A ca 35cm og en hel kilo tung. Hun er alts p strrelse med en blomkl, og dersom hun blir fdt om en ukes tid er det over 90%sjansefor at hunoverlever. Litt betryggende, selv om jeg hper hun blir der inne helt til hun er ferdig♥
Termin:
10 mars

Graviditetsuke: 27

Uker p vei:26 fullgtte uker (26+0)

Kalendermned:6

Graviditetsmned: 7

Trimester:2

Igjen til fdsel: 14 uker, 100 dager

Kjnn:Jente

Navn:Lille A♥ Driver enda ser p eventuelle mellomnavn, og jeg tar imot alle forslag!

Neste kontroll:Svangerskapskurs i morgen, men neste kontroll er den 18 desember.

Aktivitet:Prinsessa strekker og vrir p seg mye gjennom hele dagen. Spesielt p kvelden og morgenen gir hun fra seg noen skikkelige spark!

Hjertelyd: Har vrt p 150 hver kontroll

Vann i kroppen:Nei

Kynnere:Har blitt lit mindre av n, noe som er ganske deilig. Har fortsatt en del, men ikke vonde eller ubehagelige p noen mte.

Vekt:Veier 62 n, dvs 6 kilo opp fra startvekt.

Strekkmerker:Ingen s langt.

Plager:Er supersliten om dagen, og kan serist sove hele dgnet dersom jeg tillater meg det. Ellers s begynner ryggen og bekkenlsning-smertene bli bedre. Akkurat n har jeg det supert!

Humr:Litt drlig humr om dagen, men prver holde meg positiv.

Matkick:Blomkl, haha

Utstyr:Seng og noen klesskift, vogn kommer i desember. Mangler alt annet.

Barnerom:Skal vi ikke ha.

Tungt:Nei.

Utlmodig:Ja, veldig!

Tanker om fdselen:Gleder meg veldig til f prinsessa i armene mine, men kanskje ikke like mye til smertene som flger med.

  • 24.11.2015, 16:55

Gravid-oppdatering uke 26


Dagen i dag har vrt skikkelig dritt, rett og slett. Jeg har kynnere i hytt og pine og formen er bare helt p bnn, og jeg klarer ikke late som noe annet engang. Planen var st opp i rimelig tid, trene og lese mye, men det ble alts ikke noe av. Dagen har bare gtt i soving p sofaen og mat. En liten tur til sentrum for handle ndvendigheter klarte jeg, men gud, det var virkelig svidt. Nr jeg endelig kom meg tilbake til leiligheten var bare det st oppreist i dusjen et ork. Jeg har bare innsett og godtatt at jeg br hvile meg i dag, s fr jeg heller ta i et tak i morgen. Om jeg gidder.

Over til noe litt mer positivt og gy - Jeg er 25 heleuker i dag, alts i min 26 svangerskapsuke!


Termin:10 mars

Graviditetsuke: 26

Uker p vei:25 fullgtte uker (25+0)

Kalendermned:6

Graviditetsmned: 7

Trimester:2

Igjen til fdsel: 15 uker, 107 dager

Kjnn:Jente

Navn:Er bestemt, men fortsatt litt hemmelig.

Neste kontroll:3D ul den 16 desember.

Aktivitet:Er ganske sikker p at jeg har en ninja inni der. Kjenner spark og romstering alle veier fra morgen til kveld.

Hjertelyd: Har vrt p 150 hver kontroll

Vann i kroppen:Littusikker. Fr veldig lett merker etter smmen p klr bde p hofter og lr.

Kynnere:Massevis! Er ikke vonde, men ganske s plagsomme.

Vekt:Veier 62 n, dvs 6 kilo opp fra startvekt.

Strekkmerker:Ingen slangt.

Plager:De siste dagene har rett og slett vrt litt dritt. Jeg har konstant kynnere, og er n helt sikker p at jeg begynner utvikle bekkenlsning. I tillegg til dette har jeg ikke vrt srlig flink spise regelmessig, noe som resulterer i at jeg blir helt latterlig kvalm nr jeg endelig fr i meg noe.

Humr: Veldig variabelt. Er mye sliten om dagen, noe som gjr meg ganske sur og grinete (beklager til alle som m ha med meg gjre om dagen)

Matkick:Har spist mye sjokolade og mandariner de siste dagene, men skylder p at jeg har vrt hos mormor i litt for mange dager *kremt*

Utstyr:Seng og noen klesskift, vogn kommer i desember. Mangler alt annet.

Barnerom:Skal vi ikke ha.

Tungt:Litt ja.

Utlmodig:JA. vre gravid er nok ikke noe for alle (meg iallfall). Jeg prver nyte det s godt jeg kan, men jeg m innrmme at det skal bli himla godt f henne ut slik at jeg kan f ha kroppen min for meg selv.

Tanker om fdselen:Jeg gleder meg, faktisk!

  • 17.11.2015, 14:46

Gravid-oppdatering


Hei igjen! Frst og fremst vil jeg bare si tusen takk for fantastiske tilbakemeldinger p de to siste innleggene! Jeg har ftt mail, meldinger, til og med folk som har komt bort til meg og snakket med meg om det. Selv om det er ufattelig godt f gode tilbakemeldinger er det enda litt skummelt vre spass rlig med flere hundre mennesker jeg ikke engang vet hvem er, men det kommer seg.

Til begynne med var det ikke tenkt at jeg skulle fortsette med dette blogg-styret, men ettersom det har vrt spass mange som har "pushet" meg til det, s tror jeg at jeg skal gi det en sjanse. Akkurat n str jeg uten pc og internett, s det fr bli litt n og da, s ser vi hvordan det gr. N ble det mye babling her, s jeg skal komme til poenget!


Nr jeg leser gravidblogger har et av mine favoritt-temaer vrt gravidoppdateringer, og jeg tenker at det kan bli morsomt for meg se tilbake p nr ukene gr. Jeg m bare informere om at jeg fortsatt er litt drlig p disse magebildene, og speilrefleksen har sttt urrt i revis, s jeg m komme meg inn i det ettersom tiden gr!

Termin:10 mars 2016

Uker p vei:24 fullgtte uker (24+0)

Kjnn:Jente

Navn:Prinsesse A ♥Prver holde det hemmelig frem til fdsel, men det er vanskeligere enn jeg hadde trodd.

Neste kontroll:Jordmorkontroll p fredag.

Aktivitet:MYE! Lille jenta romsterer veldig mye der inne, og de siste ukene har hun blitt merkbart strre og sterkere. Veldig koselig kunne kjenne og se det p utsiden.

Hjertelyd: Har vrt p 150 hver kontroll

Vann i kroppen:Litt i beina

Kynnere:Mye kynnere!

Vekt:Ca 5 kilo opp fra startvekt.

Strekkmerker:Ingen slangt.

Plager:Jeg blir veldig fort kvalm dersom jeg spiser for mye, og det begynner bli styr bye seg for knytte sko, barbere legger etc. Ellers kommer jeg ikke p noe spesielt

Humr:Veldig opp og ned! Merker at jeg grter superlett, s jeg m holde meg unna triste filmer, tekster og nyhetene spesielt.

Matkick:Dette er faktisk utrolig skuffende for mange (meg selv inkludert) men jeg har ingen spesielle matkick. Jeg spiser en god del vaniljekesam med druer, men det gjorde jeg ogs fr jeg ble gravid, s det teller nok ikke. Ellers hadde jeg en greie medbetasuppe og kjttkaker, men det har dabbet av litt.

Utstyr:Slangt har jeg kun et par klesplagg og seng p plass. Vogn kommer i desember en gang, og s regner jeg med arve mye fra familien.

Barnerom:Skal vi ikke ha med det frste.

Tungt:Nei

Tanker om fdselen:I mange uker var jeg rett og slett livredd for fdsel, og vurderte faktisk ske om planlagt keisersnitt, men n som det har gtt litt tid har jeg roet meg veldig. Jeg gleder meg faktisk litt!

Helena Solheim

Jeg er en jente p 18 r som venter en jente i starten av mars 2016. Flg meg for opdateringer i graviditeten og hverdagen rundt det.

Search

Bloggdesign

hits