• 17.02.2016, 13:30

gravidoppdatering uke 38


Oioi, nå var det jammen lenge siden sist oppdatering! Og jeg som hadde planalgt å få til en i uka.. Nå er jeg 37 fullgåtte uker, som vil si at babyen regnes som "til termin" og kan komme når som helst. Jeg håper helt klart at hun venter til iallfall den 4 mars, men kjenner jo også at jeg er veldig lei og klar for å begynne et nytt kapittel som mamma! De siste ukene har mildt sagt vært slitsomme. Jeg har blitt veldig anti-sosial, og tillbringer de fleste dagene på sofaen med junkfood, netfli og synest synd i meg selv. Bare det å stå oppreist er utrolig smertefullt på grunn av bekkenet, så da blir det ufattelig lange dager.

Ellers så trives baby godt i magen! Hun har plassert hodet laaaangt nede i bekkenet, noe som merkes utrolig godt! På alle kontrollene har både hjertelyd, vekt, blodtrykk, akivitet og SF-mål vært bra, men nå fremover blir det litt ekstra oppfølging siden hun ikke vokser helt som hun skal. Hun ligger litt under snittet når det kommer til lengde og vekt, noe som er litt dumt. Heldigvis er det godt med liv og alt annet ser veldig bra ut, så vi håper på det beste. Jeg var på ultralyd på mandag hvor alt såg helt supert ut, men for å være sikker skal jeg på kontroller en gang i uken og ul hver 14 dag. Det er jo bare 3 uker til termin, så jeg satser på at neste Ul som er den 1 mars blir den siste. 

Jeg har desverre ingen nye bilder tatt med kamera, så telefonen får holde for nå! 


 

Termin: 10 mars 

Graviditetsuke: 38

Uker på vei: 37 fullgåtte uker (37+1)

Kalendermåned: 9

Graviditetsmåned: 10

Trimester: 3

Igjen til fødsel: 3 uker + 1 dager, 22 dager

Kjønn: Jente

Navn: A ♥ 

Neste kontroll: Jordmorkontroll neste onsdag og ny UL den 1 mars

Aktivitet: Rikelig med aktivitet, men merker virkelig at det er trangt nå! Lille snur og strekker på seg, men merker ikke lenger slike harde kraftige spark som før. Er mye bedre plass på utsiden forteller jeg henne ♥ 

Hjertelyd: låg på 140 sist kontroll

Vann i kroppen: Nei

Kynnere: Massevis! 

Vekt: 66 kilo, som vil si 9-10 kilo opp fra startvekt. 

Strekkmerker: Er usikker på om det teller, men den huden "mellom" piercnghullet jeg hadde i navelen har blitt litt rødlilla i det siste, men ikke noe jeg tenker særlig over. 

Plager:  Ooh, hvor skal jeg starte? Jeg er så godt som 100% sengeliggende på grunn av et umulig bekken, samt kynnere fra h* som utløsest av den minste bevegelse. I tillegg til dette er jeg fryktelig trøtt og sliten på grunn av lite søvn. Er rett og slett umulig å finne behagelige stillinger å ligge i, og når jeg endelig har lagt med godt til om kvelden får jeg heftige modningsrier (sterke kynnere med murringer i ryggen som kan minne om mensensmerter). *Klage klage* Kan jo også nevne at magen er såpass stor nå at det å komme seg opp fra sofaen, sengen, ta på seg sokker og bukse ++ er så godt som umulig. Jeg puster, peser, stønner og banner i et sett, rett og slett fordi det er så frustrerende når kroppen ikke fungerer slik jeg vil. 

Humør: Er egentlig ganske gretten om dagen, og er veldig klar over at jeg klager mye. Men jeg liker å tro at det er greit med tanke på at jeg er såpass gravid som jeg er. 

Matkick: Egentlig alt som inneholder sjokolade. Er i tillegg veldig glad i kaffe, men holder meg til 1-2 kopper om dagen. 

Utstyr: I dag fikk jeg en hentemelding fra Jollyroom som sa at jeg kunne hente stellebordet mitt på postkontoret, og det betyr at alt er på plass, og enda mer til! Nå mangler vi bare den lille prinsessa vår ♥ 

Barnerom: I starten sover hun på rommet sammen med meg. Jeg har satt opp hyller og litt småting på ekstrarommet, men enn så lenge blir det gjesterom til hun er gammel nok til å ha eget rom. 

Tungt: J-A

Utålmodig: Ja, veldig! Men samtidig får jeg litt panikk av å tenke på hvor fort det har gått. Om en månde er jeg mamma, hvor rart er ikke det? Jeg skal ta vare på et menneske som jeg har laget, helt fra bunnen av. Altså??? Jeg gleder meg veldig mye, men samtidig er det utrolig skummelt å ha så mye ansvar og å vite at jeg alltid skal være mammaen hennes. 

Tanker om fødselen: Jeg er utrolig spent og gleder meg mye! Jeg tror at det å føde er en utrolig magisk opplevelse til tross for smertene, og jeg gleder meg til å kjenne på den følelsen av at "jeg klarte det" når jeg holder jenta mi i armene mine. 

  • 22.12.2015, 20:16

22.12.2015


 

Hei og god bittelille-julaften alle sammen! I dag har jeg sovet ekstremt mye, faktisk av og på frem til 13:30! Til vanlig er jeg oppe i rimelig tid, men i dag trengte kroppen virkelig litt hvile. Når jeg omsider kom meg opp laget jeg meg en ekstra god frokost før jeg tok i et tak og støvsugde, vasket og tørket støv i hele leiligheten. Samtidig pakket jeg ned mye, ja, nesten alt av pynt og dill og fikk det opp i nye leiligheten. Jeg fikk også besøk av mormor og morfar som kom opp med en ikea reol til meg og julelys til terrassen. I tillegg fikk vi hengt opp kroker og hyller, så nå begynner det å se skikkelig fint ut der altså! I romjulen blir det nok ikea-tur for å handle hvitevarer og sååå dere! Blir så godt å komme på plass at jeg har ikke ord! 

Uken som har gått har igrunn vært veldig fin, men for et par dager siden begynte jeg å kjenne det skikkelig i ryggen. Det begynner å bli ganske så tungt og slitsomt for å være ærlig. En liten opptur i alle disse småplagene var jo at jeg nå er 8 uker unna å bli regnes som "til termin" altså i uke 37. Da er babyen helt ferdig, og fødselen blir ikke forsøkt stoppet om den skulle starte. Det er ikke lenge til dere! Rundt 70% føder uken etter termin, men det er jo lov å håpe at snuppa kommer bittelitt før, er ikke det? 

Termin: 10 mars 

Graviditetsuke: 30

Uker på vei: 29 fullgåtte uker (29+0)

Kalendermåned: 7

Graviditetsmåned: 8

Trimester: 3

Igjen til fødsel: 11 uker + 2 dager, 79 dager

Kjønn: Jente

Navn: A ♥ Holder det hemmelig frem til fødselen

Neste kontroll: I midten av januar

Aktivitet: Aktiviteten er det ikke noe å si på! Snuppa romsterer mye hele dagen, men bevegelsene er ikke like "aggressive" som de en gang var. Er nok fordi hun begynner å få lite plass inni der. 

Hjertelyd: Har vært på 150 hver kontroll

Vann i kroppen: Nei

Kynnere: JA

Vekt: 64 kilo, som vil si 8 kilo opp fra startvekt. 

Strekkmerker: Ikke et eneste frem til nå.

Plager:  Kynnere, press mot ribbebeina, søvnproblemer, dårlig rygg og hormoner for å nevne noe. Skal bli godt å bli ferdig kjenner jeg.   

Humør: Er i skikkelig julestemning og begynner å innse at det faktisk ikke er lenge til bebis kommer, noe som er veldig deilig. Godt humør om dagen!

Matkick: Tja, har vært flink å spise mye sunt denne uken, men nå er det jo jul så det blir nok mye sjokolade og mat fremover!

Utstyr: Nå begynner ting å komme på plass her! Jeg har vogn, seng, bilstol og mye annet smått, så da gjenstår stellebord og utstyr der, samt litt klær og ellers bare smått dill. 

Barnerom: I nye leiligheten har jeg et ekstra soverom som jeg etter hvert skal innrede til prinsessa, men i begynnelsen skal hun sove på mitt rom. 

Tungt: Litt

Utålmodig: Ja, veldig!

Tanker om fødselen: Gleder meg veldig til å bli ferdig og få "premien" min i armene!

  • 15.12.2015, 21:49

Gravidoppdatering uke 29 - Tredje trimester


I dag er det tirsdag, noe som betyr ny graviduke og såklart oppdatering! Prinsessa begynner å bli skikkelig stor nå, og jeg kan faktisk kjenne hender og føtter som stikker ut flere ganger om dagen. Den siste uken har vært veldig fin, og tiden går virkelig fort nå. Formen er ganske bra om man ser bort fra mange kynnere. Ellers har jeg 3D ultralyd i Førde i morgen, og jeg kommer nok til å legge ut bilder når den er over. Gleder meg veldig!


Var faktisk utrolig usikker på å legge ut disse bildene når jeg kun står i shorts og bh, men samtidig føler jeg det er "greit" siden jeg tross alt er gravid? Vell vell. Og før noen påpeker det så JA jeg ser at bhen er alt for stor. Den var ikke det for noen uker siden, men plutselig fikk jeg små pupper igjen, haha!


Termin: 10 mars 

Graviditetsuke: 29

Uker på vei: 28 fullgåtte uker (28+0)

Kalendermåned: 7

Graviditetsmåned: 8

Trimester: 3

Igjen til fødsel: 12 uker + 2 dager, 86 dager

Kjønn: Jente

Navn: A ♥ 

Neste kontroll: 3D ultalyd i morgen, og kontroll hos lege på fredag.

Aktivitet: Mye aktivitet hele dagen

Hjertelyd: Har vært på 150 hver kontroll

Vann i kroppen: Nei

Kynnere: Kynnere, kynnere og enda mere kynnere. Skal ta det opp med legen på fredag, siden det har blitt ganske ekstremt den siste tiden. jeg kan gjøre hverdagslige ting som å støvsuge og bære handleposer og magen blir steinhard. Prøver å ta det meste i et rolig tempo og hvile mye.

Vekt: Veide meg i dag og såg at vekta låg på 61,2, noe som betyr at jeg har gått ned (!) en kilo siden sist. Har spist mye mat i hele dag for å forhåpentligvis gå opp litt, haha! Jeg synest det er så utrolig lett å glemme å spise regelmessig, noe jeg må bli flinkere på. Jeg spiser alltid når jeg er sulten så forhåpentligvis er alt bra med prinsessa, og at hun legger på seg som hun skal. 

Strekkmerker: Ikke et eneste frem til nå.

Plager:  Kynnere og vond rygg. Press mot ribbebeina også.  

Humør: Er i skikkelig julestemning og begynner å innse at det faktisk ikke er lenge til bebis kommer, noe som er veldig deilig. Godt humør om dagen!

Matkick: Pinnekjøtt og negerboller! (Er det lov å si negerboller? Vi kaller det iallfall det, hehe!)

Utstyr: I helgen besøkte jeg familie i Dale, og det viste seg at tanten min hadde masse utstyr å låne meg, så nå kan jeg krysse av bilstol, newbornsete, babybjørn, et par hundre klesskift (haha), myggnett ++. Vognen er betalt og blir sendt når som helst, tripp trapp stol fant vi på loftet til mormor og med et par strøk maling blir den god som ny! Fra før hadde jeg noen klesskift og vogn. 

Barnerom: I nye leiligheten har jeg et ekstra soverom som jeg etter hvert skal innrede til prinsessa, men i begynnelsen skal hun sove på mitt rom. 

Tungt: Litt

Utålmodig: Ja, veldig!

Tanker om fødselen: Gleder meg veldig til å bli ferdig og få "premien" min i armene! 

 

 Ha en fortsatt fin kveld!

  • 08.12.2015, 12:30

Gravidoppdatering uke 28


Jeg hadde egentlig ikke planer om å legge ut oppdatering denne uken, rett og slett fordi det har skjedd lite siden sist, men plutselig kom trangen. Har vell et snev av OCD/hoarder syndrom - ikke vet jeg, men jeg er livredd for å ikke ha nok bilder fra graviditeten rett og slett! 

Jeg har gledet meg veldig til uke 27 i en stund nå, og ser på det som en liten milepæl. Nå er det faktisk over 90% sjanse for at hun overlever dersom hun blir født, og om 9-10 korte uker regnes hun ikke som prematur lenger. Nå er lille A ca 1,2 kilo og 35 cm, stor jente altså! Ellers er formen veldig fin om dagen. Eneste som "plager" meg er at så å si hver morgen synes jenta at det er ufattelig morsomt å bruke blæren min som trampoline, og jeg må rett og slett løpe på badet før det går galt, haha! Jeg tror fokusen på speilrefleksen har tatt kvelden - det er nesten helt umulig å få tatt bilder som ikke er super-blurry. Beklager det!

Termin: 10 mars 

Graviditetsuke: 28

Uker på vei: 27 fullgåtte uker (27+0)

Kalendermåned: 6

Graviditetsmåned: 7

Trimester: 2

Igjen til fødsel: 13 uker + 2 dager, 93 dager

Kjønn: Jente

Navn: A ♥ 

Neste kontroll: Svangerskapskurs på torsdag, 3D ultalyd den 16, og kontroll hos lege den 18.

Aktivitet: Hun romsterer veldig, og jeg kan kjenne det godt når hun snur seg og strekker seg ut. Det har derimot blitt mindre "spark" som før og mer av at hun stryker beina langs magen (ribbeina mine) og vrir på seg. Tror det begynner å bli trangt!

Hjertelyd: Har vært på 150 hver kontroll

Vann i kroppen: Nei

Kynnere: Har blitt lit mindre av nå, noe som er ganske deilig. Har fortsatt en del, men ikke vonde eller ubehagelige på noen måte.

Vekt: Veier 62 nå, dvs 6 kilo opp fra startvekt.

Strekkmerker: Ingen så langt.

Plager:  Trøtt, sliten og hormonell med stor H! 

Humør: Ikke helt på topp om dagen. 

Matkick: Hmm.. Ikke noe spesielt. Pasjonsfrukt kanskje!

Utstyr: Seng og noen klesskift, vogn kommer i desember. Mangler alt annet.

Barnerom: Skal vi ikke ha.

Tungt: Nei. 

Utålmodig: Ja, veldig!

Tanker om fødselen: Gleder meg veldig til å få prinsessa i armene mine, men kanskje ikke like mye til smertene som følger med. 

 

Oi, nå kom jeg faktisk på at dette er siste uken i 2 trimester - neste uke er jeg i mitt tredje og siste trimester. Herregud som tiden flyr..

Ha en fin dag alle!

  • 01.12.2015, 15:53

Gravidoppdatering - 100 dager igjen!


Da var det tirsdag som betyr ny gravidoppdatering! I dag er det faktisk akkurat 100 dager til termin, noe som virker veldig fjernt, samtidig så er det absolutt ikke lenge til. Mye må ordnes på kort tid, og jeg håper virkelig jeg rekker alt. I går leverte jeg oppsigelse på leiligheten så nå må jeg finne en ny leilighet relativt kjapt, eventuelt kjøpe en. Plutselig så voksen! 

Ellers så er lille A ca 35cm og en hel kilo tung. Hun er altså på størrelse med en blomkål, og dersom hun blir født om en ukes tid er det over 90% sjanse for at hun overlever. Litt betryggende, selv om jeg håper hun blir der inne helt til hun er ferdig ♥


 Termin:
 10 mars 

Graviditetsuke: 27

Uker på vei: 26 fullgåtte uker (26+0)

Kalendermåned: 6

Graviditetsmåned: 7

Trimester: 2

Igjen til fødsel: 14 uker, 100 dager

Kjønn: Jente

Navn: Lille A ♥ Driver enda å ser på eventuelle mellomnavn, og jeg tar imot alle forslag!

Neste kontroll: Svangerskapskurs i morgen, men neste kontroll er den 18 desember.

Aktivitet: Prinsessa strekker og vrir på seg mye gjennom hele dagen. Spesielt på kvelden og morgenen gir hun fra seg noen skikkelige spark!

Hjertelyd: Har vært på 150 hver kontroll

Vann i kroppen: Nei

Kynnere: Har blitt lit mindre av nå, noe som er ganske deilig. Har fortsatt en del, men ikke vonde eller ubehagelige på noen måte.

Vekt: Veier 62 nå, dvs 6 kilo opp fra startvekt.

Strekkmerker: Ingen så langt.

Plager:  Er supersliten om dagen, og kan seriøst sove hele døgnet dersom jeg tillater meg det. Ellers så begynner ryggen og bekkenløsning-smertene å bli bedre. Akkurat nå har jeg det supert! 

Humør: Litt dårlig humør om dagen, men prøver å holde meg positiv.

Matkick: Blomkål, haha

Utstyr: Seng og noen klesskift, vogn kommer i desember. Mangler alt annet.

Barnerom: Skal vi ikke ha.

Tungt: Nei. 

Utålmodig: Ja, veldig!

Tanker om fødselen: Gleder meg veldig til å få prinsessa i armene mine, men kanskje ikke like mye til smertene som følger med. 

  • 24.11.2015, 16:55

Gravid-oppdatering uke 26


Dagen i dag har vært skikkelig dritt, rett og slett. Jeg har kynnere i hytt og pine og formen er bare helt på bånn, og jeg klarer ikke late som noe annet engang. Planen var å stå opp i rimelig tid, trene og lese mye, men det ble altså ikke noe av. Dagen har bare gått i soving på sofaen og mat. En liten tur til sentrum for åhandle nødvendigheter klarte jeg, men gud, det var virkelig såvidt. Når jeg endelig kom meg tilbake til leiligheten var bare det å stå oppreist i dusjen et ork. Jeg har bare innsett og godtatt at jeg bør hvile meg i dag, så får jeg heller ta i et tak i morgen. Om jeg gidder. 

Over til noe litt mer positivt og gøy - Jeg er 25 hele uker i dag, altså i min 26 svangerskapsuke! 


 

Termin: 10 mars 

Graviditetsuke: 26

Uker på vei: 25 fullgåtte uker (25+0)

Kalendermåned: 6

Graviditetsmåned: 7

Trimester: 2

Igjen til fødsel: 15 uker, 107 dager

Kjønn: Jente

Navn: Er bestemt, men fortsatt litt hemmelig.

Neste kontroll: 3D ul den 16 desember.

Aktivitet: Er ganske sikker på at jeg har en ninja inni der. Kjenner spark og romstering alle veier fra morgen til kveld. 

Hjertelyd: Har vært på 150 hver kontroll

Vann i kroppen: Litt usikker. Får veldig lett merker etter sømmen på klær både på hofter og lår. 

Kynnere: Massevis! Er ikke vonde, men ganske så plagsomme.

Vekt: Veier 62 nå, dvs 6 kilo opp fra startvekt.

Strekkmerker: Ingen sålangt.

Plager: De siste dagene har rett og slett vært litt dritt. Jeg har konstant kynnere, og er nå helt sikker på at jeg begynner å utvikle bekkenløsning. I tillegg til dette har jeg ikke vært særlig flink å spise regelmessig, noe som resulterer i at jeg blir helt latterlig kvalm når jeg endelig får i meg noe. 

Humør: Veldig variabelt. Er mye sliten om dagen, noe som gjør meg ganske sur og grinete (beklager til alle som må ha med meg å gjøre om dagen)

Matkick: Har spist mye sjokolade og mandariner de siste dagene, men skylder på at jeg har vært hos mormor i litt for mange dager *kremt*

Utstyr: Seng og noen klesskift, vogn kommer i desember. Mangler alt annet.

Barnerom: Skal vi ikke ha.

Tungt: Litt ja. 

Utålmodig: JA. Å være gravid er nok ikke noe for alle (meg iallfall). Jeg prøver å nyte det så godt jeg kan, men jeg må innrømme at det skal bli himla godt å få henne ut slik at jeg kan få ha kroppen min for meg selv. 

Tanker om fødselen: Jeg gleder meg, faktisk!

 

 

  • 17.11.2015, 14:46

Gravid-oppdatering


Hei igjen! Først og fremst vil jeg bare si tusen takk for fantastiske tilbakemeldinger på de to siste innleggene! Jeg har fått mail, meldinger, til og med folk som har komt bort til meg og snakket med meg om det. Selv om det er ufattelig godt å få gode tilbakemeldinger er det enda litt skummelt å være såpass ærlig med flere hundre mennesker jeg ikke engang vet hvem er, men det kommer seg. 

Til å begynne med var det ikke tenkt at jeg skulle fortsette med dette blogg-styret, men ettersom det har vært såpass mange som har "pushet" meg til det, så tror jeg at jeg skal gi det en sjanse. Akkurat nå står jeg uten pc og internett, så det får bli litt nå og da, så ser vi hvordan det går. Nå ble det mye babling her, så jeg skal komme til poenget!

 


 

Når jeg leser gravidblogger har et av mine favoritt-temaer vært gravidoppdateringer, og jeg tenker at det kan bli morsomt for meg å se tilbake på når ukene går. Jeg må bare informere om at jeg fortsatt er litt dårlig på disse magebildene, og speilrefleksen har stått urørt i årevis, så jeg må komme meg inn i det ettersom tiden går! 

Termin: 10 mars 2016

Uker på vei: 24 fullgåtte uker (24+0)

Kjønn: Jente

Navn: Prinsesse A ♥ Prøver å holde det hemmelig frem til fødsel, men det er vanskeligere enn jeg hadde trodd.

Neste kontroll: Jordmorkontroll på fredag.

Aktivitet: MYE! Lille jenta romsterer veldig mye der inne, og de siste ukene har hun blitt merkbart større og sterkere. Veldig koselig å kunne kjenne og se det på utsiden. 

Hjertelyd: Har vært på 150 hver kontroll

Vann i kroppen: Litt i beina

Kynnere: Mye kynnere!

Vekt: Ca 5 kilo opp fra startvekt.

Strekkmerker: Ingen sålangt.

Plager: Jeg blir veldig fort kvalm dersom jeg spiser for mye, og det begynner å bli styr å bøye seg for å knytte sko, barbere legger etc. Ellers kommer jeg ikke på noe spesielt

Humør: Veldig opp og ned! Merker at jeg gråter superlett, så jeg må holde meg unna triste filmer, tekster og nyhetene spesielt.

Matkick: Dette er faktisk utrolig skuffende for mange (meg selv inkludert) men jeg har ingen spesielle matkick. Jeg spiser en god del vaniljekesam med druer, men det gjorde jeg også før jeg ble gravid, så det teller nok ikke. Ellers hadde jeg en greie med betasuppe og kjøttkaker, men det har dabbet av litt. 

Utstyr: Sålangt har jeg kun et par klesplagg og seng på plass. Vogn kommer i desember en gang, og så regner jeg med å arve mye fra familien.

Barnerom: Skal vi ikke ha med det første. 

Tungt: Nei

Tanker om fødselen: I mange uker var jeg rett og slett livredd for fødsel, og vurderte faktisk å søke om planlagt keisersnitt, men nå som det har gått litt tid har jeg roet meg veldig. Jeg gleder meg faktisk litt!

Helena Solheim

Jeg er en jente på 18 år som venter en jente i starten av mars 2016. Følg meg for opdateringer i graviditeten og hverdagen rundt det.

Search

Bloggdesign

hits