• 27.12.2015, 17:03

Året som gikk - Del 1


Noe som er utrolig morsomt med blogge er jo muligheten til å se tilbake på minnene man har, og jeg gleder meg veldig til å kunne se tilbake på graviditeten og bildene fra tiden nå. Uheldigvis (eller kanskje ikke) så har jeg ikke drevet med dette så lenge at jeg kan se tilbake på året som har vært, men jeg har da en god del på kamerarullen og noen gode minner jeg tenkte å dele uansett. Utrolig morsomt hvordan så mye kan forandre seg på (under) et år!

Januar, februar og mars - Jeg startet det nye året i Tønsberg med en av mine beste venner, Oda. En veldig spesiell og morsom feiring på en ny plass med kun ukjente mennesker. Spesielt, men definitivt morsomt å se tilbake på!

Mye festing ble det fremover, hadde jo tross alt nettop blitt 18 i desember! Det ble mange byturer og venninnekvelder disse måndene. Forberedelse til russetid og russekickoff ble det også.

I tillegg sto (utrolig nok) trening veldig i fokus, og jeg bodde nermest på spenst. Synest det var utrolig gøy å se resultat, og hadde det generelt veldig bra.

Fikk også min første (fjerde) lovlige (lol) tatovering som skulle være starten på en sleeve. Lengre kom jeg aldri, men planen er å fortsette når jeg kan.

April - Mer planlegging av russetiden, og starten på den. Uten tvil den villeste og gøyeste tiden i livet mitt var akkurat nå. Været ble bare bedre og bedre og livet smilte.

Russetiden startet med tidenes blåveis over øyet, som egentlig var en veldig klein historie. En venninne skulle vise syke dance moves - jeg står litt for nære og fikk knyttneven hennes midt i ansiktet. Syntes dette var så dumt at jeg skrøt på meg at jeg hadde vært i slosskamp, og såklart vant jeg.

De 17 neste dagene gikk forbi i rekordfart! Jeg hadde vorspiel ca hver dag i den slitne leiligheten min i førde som heldigvis for oss låg akkurat perfekt til for å komme seg på den såkallte festplassen. Landstreff var jeg også på, noe som såklart var et av høydepunktene i russetiden. Mai var hektisk, men fy søren som jeg koste meg! Tusen takk til verdens beste jenter som gjorde russetiden til et minne for livet! Skulle gjerne vært russ igjen både 2 og 3 ganger, men minnene fra i år får være nok :-)

Mai kom og gikk fort som fy, og plutselig var det tid for eksamen og skoleslutt. Jentene samlet seg og nøt den siste tiden i Førde før veiene våre skiltes. Juni var en herlig månde hvor vi var flinke på å finne på mye gøy som vinkvelder, byturer, middagsbesøk og generellt mye kos. En fantastisk start på sommeren - som ble litt annerledes enn forventet. På denne tiden levde jeg i fullstendig uvitenhet, og i underkant av en måned etter tok jeg en positiv graviditetstest.

Gøy å mimre litt! Juli til desember kommer i et senere innlegg :-)

Hvordan har ditt år vært?

 • 22.12.2015, 20:16

22.12.2015


 

Hei og god bittelille-julaften alle sammen! I dag har jeg sovet ekstremt mye, faktisk av og på frem til 13:30! Til vanlig er jeg oppe i rimelig tid, men i dag trengte kroppen virkelig litt hvile. Når jeg omsider kom meg opp laget jeg meg en ekstra god frokost før jeg tok i et tak og støvsugde, vasket og tørket støv i hele leiligheten. Samtidig pakket jeg ned mye, ja, nesten alt av pynt og dill og fikk det opp i nye leiligheten. Jeg fikk også besøk av mormor og morfar som kom opp med en ikea reol til meg og julelys til terrassen. I tillegg fikk vi hengt opp kroker og hyller, så nå begynner det å se skikkelig fint ut der altså! I romjulen blir det nok ikea-tur for å handle hvitevarer og sååå dere! Blir så godt å komme på plass at jeg har ikke ord! 

Uken som har gått har igrunn vært veldig fin, men for et par dager siden begynte jeg å kjenne det skikkelig i ryggen. Det begynner å bli ganske så tungt og slitsomt for å være ærlig. En liten opptur i alle disse småplagene var jo at jeg nå er 8 uker unna å bli regnes som "til termin" altså i uke 37. Da er babyen helt ferdig, og fødselen blir ikke forsøkt stoppet om den skulle starte. Det er ikke lenge til dere! Rundt 70% føder uken etter termin, men det er jo lov å håpe at snuppa kommer bittelitt før, er ikke det? 

Termin: 10 mars 

Graviditetsuke: 30

Uker på vei: 29 fullgåtte uker (29+0)

Kalendermåned: 7

Graviditetsmåned: 8

Trimester: 3

Igjen til fødsel: 11 uker + 2 dager, 79 dager

Kjønn: Jente

Navn: A ♥ Holder det hemmelig frem til fødselen

Neste kontroll: I midten av januar

Aktivitet: Aktiviteten er det ikke noe å si på! Snuppa romsterer mye hele dagen, men bevegelsene er ikke like "aggressive" som de en gang var. Er nok fordi hun begynner å få lite plass inni der. 

Hjertelyd: Har vært på 150 hver kontroll

Vann i kroppen: Nei

Kynnere: JA

Vekt: 64 kilo, som vil si 8 kilo opp fra startvekt. 

Strekkmerker: Ikke et eneste frem til nå.

Plager:  Kynnere, press mot ribbebeina, søvnproblemer, dårlig rygg og hormoner for å nevne noe. Skal bli godt å bli ferdig kjenner jeg.   

Humør: Er i skikkelig julestemning og begynner å innse at det faktisk ikke er lenge til bebis kommer, noe som er veldig deilig. Godt humør om dagen!

Matkick: Tja, har vært flink å spise mye sunt denne uken, men nå er det jo jul så det blir nok mye sjokolade og mat fremover!

Utstyr: Nå begynner ting å komme på plass her! Jeg har vogn, seng, bilstol og mye annet smått, så da gjenstår stellebord og utstyr der, samt litt klær og ellers bare smått dill. 

Barnerom: I nye leiligheten har jeg et ekstra soverom som jeg etter hvert skal innrede til prinsessa, men i begynnelsen skal hun sove på mitt rom. 

Tungt: Litt

Utålmodig: Ja, veldig!

Tanker om fødselen: Gleder meg veldig til å bli ferdig og få "premien" min i armene!

 • 21.12.2015, 16:01

Ultralydbildene - uke 8 til 28


I går kveld gikk jeg gjennom bildene på kamerarullen fra jeg først oppdaget at jeg ble gravid og frem til nå. Herregud så mye som har skjedd siden den dagen i midten av juli! Kun et par dager etter testen viste positiv fikk jeg komme inn på ultralydsundersøkelse på sykehuset, og allerede da fikk jeg se en frisk liten baby med to armer, to bein og et dunkende hjerte. Jeg må innrømme at hun var ikke noe særlig stor eller menneske-aktig på den tiden, men herremin så fort det forandret seg! Siden den gang har jeg faktisk vært så heldig å få komme inn på hele fem ultralyder, og jeg tenkte å dele det med dere slik at dere også kan se utviklingen til lillegull.

Lille A, kun 8 uker og kun 15mm lang - 12 uker og 5,5cm. Tenk at hun har vært så liten, da! I uke 12 kunne man virkelig se at det var et minimenneske inni der. Hun sprellte voldsomt og strakk på de bitte små beina sine. Jeg var så utrolig overvelmet når jeg fikk se bildene. Lykkelig, men livredd på samme tid.

Nå begynte hun virkelig å se ut som en "ekte" baby altså! 17 uker på første bilde og 22 på neste. Da var hun så mye som 16 cm, og i uke 22 var hun rundt 26cm. Dette var dagen jeg fikk vite at det var en liten jentebaby i magen. Var et lite sjokk da jeg nesten kunne veddet penger på at det var en gutt. Trodde faktisk ikke på det før flere uker var gått, og jeg nektet blankt å kjøpe rosa tøy eller kjoler. Nå ser jeg ikke for meg noe annet enn en liten prinsesse som skal bli dullet med som det holder!

Og så til den siste og definitivt kjekkeste ultralyden - 28 uker på vei, og så mye som 35cm. Dette var min aller siste ultralyd før prinsessa kommer. Litt trist, men også fint å vite at neste gang jeg ser henne så er ikke det gjennom en dataskjerm, men helt på ekte! I mellomtiden så får jeg studere disse bildene og nyte babyspark ♥ "Bare" 11 uker til termin nå.

 • 21.12.2015, 12:06

Inspirasjon: barnerommet


Noe som var utrolig gøy når vi kjøpte leilighet var jo helt klart det ekstra soverommet. Min første tanke var jo helt klart - barnerom! Selv om snuppa kommer til å sove inne hos meg, og rommet kommer til å bli brukt som gjesterom så vil jeg gjerne ordne til litt slik at hun kan få det for seg selv etter hvert. I leiligheten er det som sagt to soverom, et gigantisk og et ganske så lite et. Jeg tenker at det spørs jo veldig hvor lenge vi blir boende der med tanke på utdanning, men dersom vi faktisk blir så lenge at snuppa blir gammel nok til eget rom så vil hun få det jeg har nå, altså det store.

Jeg er veldig glad i ren og skandinavisk stil, med litt røffe preg, og hadde igrunn planer om at hele leiligheten skulle være i den stilen. Så har det seg slik at jeg venter en jente, og da er det nesten obligatorisk med prinsesserom, eller hva? Selv vil jeg kombinere litt - altså ha det i hovudsak enkelt og rent med svart og hvitt, i tillegg til detaljer i rosa og gull. Hva er vell mer prinsesseaktig enn det? Her har jeg hentet mye inspirasjon fra pinterest og fått mange ideer til hva jeg kan gjøre. Gleder meg allerede!

 • 20.12.2015, 13:42

de siste forberedelsene


Hei og god søndag! 4 søndag i advent allerede. Tiden flyr fra meg merker jeg. Julestemningen er ikke helt på topp, men det er jo kanskje ikke så rart når det bare bøtter ned her på vestlandet. Ser ikke ut til å bli noe hvit jul her nei! I dag skal jeg få unna de siste forberedelsene før jul, samt begynne å pakke ned leiligheten littegrann. Nesten alle julegavene er i boks, så nå gjenstår det bare å få pakket og levert de. Mangler 1-2 stykker så jeg får ta meg en tur til sentrum nå som det er søndagsåpent. Er bare så vanvittig vanskelig å bestemme seg for hva jeg skal kjøpe! De vanskeligste sparer jeg jo alltid til sist. Typisk meg! 

 

Er du ferdig med julegavene?

 • 18.12.2015, 21:18

Overtakelse av leilighet


God kveld! Dagen i dag har gått litt i et. Jeg startet med kontroll hos legen som tok mye lenger tid enn forventet på grunn av venting. Jeg hater å spise om morgenen, og dette førte da til 1 stk utsultet jente når jeg endelig kom meg ut derfra. Alt av mål såg fine ut, og jeg fikk tatt blodprøve og veid meg i samme slengen. Har nå rukket å bli hele 64 kilo, som er 8(!) kilo opp fra startvekten. Går fort i svingene nå ja.

På vei ut ble jeg møtt av mormor og morfar som tok meg med på en runde i sentrum hvor vi blandt annet såg på hvitevarer til leiligheten. Apropos leilighet: jeg fikk nøklene i dag! Snekkeren skal innom litt nå og da for å fikse diverse småting som lister og slikt, men utenom det (og mangel på hvitevarer) så er den helt klar! Vi starter nedpakkingen over nyttår en gang. Gleder meg veldig nå!

Ellers kom mamma innom på besøk og da ble det både pizza og film på oss jentene, og nå ligger jeg helt utslått på sofaen med Prison break på skjermen. Lille A har virkelig våknet til nå og sparker og romsterer veldig. Det er så herlig ♥ Håper alle får en fin kveld og nyter helgen!

 • 17.12.2015, 21:00

da og nå


God kveld dere! Hatt en fin dag? Selv har jeg bare slappet av, spist mye og tatt det helt med ro. Er ikke helt 100%, så en dag på sofaen gjorde seg virkelig. I morgen blir det kontroll hos legen og forhåpentligvis blir jeg ferdig med julegavene etter det. 


 

Rotet meg gjennom bildene på pcen i dag og kom over dette som ble tatt for noen månder siden. Det er så utrolig artig å se tilbake på bilder som ble tatt for ikke lenge siden, og se hvor stor forskjellen er nå. Var jeg noen gang så liten?! Jeg husker såå godt at jeg følte meg stor på denne tiden, og mente at nå måtte jo folk se at jeg var gravid! Ca 12-13 uker på vei her, og bilde nummer to er fra tirsdag - altså 28+0. Akkurat nå føler jeg meg faktisk ikke særlig stor, og jeg har en følelse på at magen har "stoppet opp" å vokse. Den har nok sikkert ikke det, men med tanke på hvor fort den vokste i ukene rundt 20-24 så har det nok roet seg litt. Lille A er jo hele 1050g og 35cm. Utrolig rart å tenke på! Hun skal riktignok bli tre ganger så stor til mars, så det kan bli morsomt å se hvordan jeg blir seende ut før hun kommer!

 • 17.12.2015, 16:59

Bilder fra 3D ultralyd


I går var jeg som sagt til Førde på 3D ultralyd hvor jeg fikk se snuppa i magen. Hun var altså fortsatt en jente såvidt vi kunne se. Lille A låg helt supert til - en skikkelig fotomodell i følge jordmor. Det ble tatt masse fine bilder som jeg fikk med meg på minnepenn, og jeg måtte jo selvsagt springe på fotobutikken og printe ut med en gang.

Det er så helt rart at man kan se en så fullkommen baby allerede 3mnd før hun kommer til verden. MIN baby. Herregud så ufattelig rart.

Dette var jo noe helt annet enn de andre ultralydene jeg har vært på, i og med at jeg nå kunne se hvordan hun faktisk ser ut! Det var jo faktisk ikke vanskelig å se hvem hun ligner på allerede nå, haha. En helt ekstrem opplevelse som jeg anbefaler alle å gjøre i graviditeten. Jeg gleder meg bare enda mer til å møte lille bolla nå!

I tillegg til å studere det pene ansiktet hennes så tok jordmor noen mål for å se at alt var som det skulle. Hun forklarte at alle målene var innafor normalen, men vekten var litt under det den skulle så hun skulle derfor sjekke opp i det på sykehuset. Ingenting å bekymre seg over i følge henne, men det er ikke fullt så lett når man har hormoner som herjer i kroppen. Jeg har tenkt mye og spist enda mer både i dag og i går i håp om at hun skal legge på seg, haha! Det er også kontroll hos legen i morgen så jeg håper alt ser fint ut der. I mellomtiden skal jeg prøve å ta det med ro.

Jeg er helt hodestups forelsket i denne jenta her, og selv synest jeg jo helt klart at hun er verdens fineste ♥

Ha en fortsatt fin dag alle sammen!

 • 16.12.2015, 09:00

mornings like theese


Hei og god morgen skjønne deg! I dag hat jeg unnet meg selv en digg frokost bestående av frukt, kesam og såklart en kopp kaffe. Om ikke lenge skal jeg hoppe på bussen til Førde hvor jeg skal møte Maria som skal være med meg på 3D ultralyd som jeg har nevnt tidligere. Jeg gleder meg forferdelig mye til å forhåpentligvis se hvordan snuppa ser ut, og om hun har det bra! Senere er planen å shoppe litt julegaver og kanskje noen greier til baby og den nye leiligheten før jeg drar hjem til mormor og morfar for å feire morfars 60 års dag. Skal prøve å få oppdatert så snart jeg kan med bilder av snuppa. Håper alle dere får en fin dag!Hva står på din dagsplan?

 • 15.12.2015, 21:49

Gravidoppdatering uke 29 - Tredje trimester


I dag er det tirsdag, noe som betyr ny graviduke og såklart oppdatering! Prinsessa begynner å bli skikkelig stor nå, og jeg kan faktisk kjenne hender og føtter som stikker ut flere ganger om dagen. Den siste uken har vært veldig fin, og tiden går virkelig fort nå. Formen er ganske bra om man ser bort fra mange kynnere. Ellers har jeg 3D ultralyd i Førde i morgen, og jeg kommer nok til å legge ut bilder når den er over. Gleder meg veldig!


Var faktisk utrolig usikker på å legge ut disse bildene når jeg kun står i shorts og bh, men samtidig føler jeg det er "greit" siden jeg tross alt er gravid? Vell vell. Og før noen påpeker det så JA jeg ser at bhen er alt for stor. Den var ikke det for noen uker siden, men plutselig fikk jeg små pupper igjen, haha!


Termin: 10 mars 

Graviditetsuke: 29

Uker på vei: 28 fullgåtte uker (28+0)

Kalendermåned: 7

Graviditetsmåned: 8

Trimester: 3

Igjen til fødsel: 12 uker + 2 dager, 86 dager

Kjønn: Jente

Navn: A ♥ 

Neste kontroll: 3D ultalyd i morgen, og kontroll hos lege på fredag.

Aktivitet: Mye aktivitet hele dagen

Hjertelyd: Har vært på 150 hver kontroll

Vann i kroppen: Nei

Kynnere: Kynnere, kynnere og enda mere kynnere. Skal ta det opp med legen på fredag, siden det har blitt ganske ekstremt den siste tiden. jeg kan gjøre hverdagslige ting som å støvsuge og bære handleposer og magen blir steinhard. Prøver å ta det meste i et rolig tempo og hvile mye.

Vekt: Veide meg i dag og såg at vekta låg på 61,2, noe som betyr at jeg har gått ned (!) en kilo siden sist. Har spist mye mat i hele dag for å forhåpentligvis gå opp litt, haha! Jeg synest det er så utrolig lett å glemme å spise regelmessig, noe jeg må bli flinkere på. Jeg spiser alltid når jeg er sulten så forhåpentligvis er alt bra med prinsessa, og at hun legger på seg som hun skal. 

Strekkmerker: Ikke et eneste frem til nå.

Plager:  Kynnere og vond rygg. Press mot ribbebeina også.  

Humør: Er i skikkelig julestemning og begynner å innse at det faktisk ikke er lenge til bebis kommer, noe som er veldig deilig. Godt humør om dagen!

Matkick: Pinnekjøtt og negerboller! (Er det lov å si negerboller? Vi kaller det iallfall det, hehe!)

Utstyr: I helgen besøkte jeg familie i Dale, og det viste seg at tanten min hadde masse utstyr å låne meg, så nå kan jeg krysse av bilstol, newbornsete, babybjørn, et par hundre klesskift (haha), myggnett ++. Vognen er betalt og blir sendt når som helst, tripp trapp stol fant vi på loftet til mormor og med et par strøk maling blir den god som ny! Fra før hadde jeg noen klesskift og vogn. 

Barnerom: I nye leiligheten har jeg et ekstra soverom som jeg etter hvert skal innrede til prinsessa, men i begynnelsen skal hun sove på mitt rom. 

Tungt: Litt

Utålmodig: Ja, veldig!

Tanker om fødselen: Gleder meg veldig til å bli ferdig og få "premien" min i armene! 

 

 Ha en fortsatt fin kveld!

 • 14.12.2015, 15:41

Ting jeg ikke visste før jeg ble gravid


Å bli gravid er en fantastisk ting, det skal jeg ikke si noe på. Det er en helt unik opplevelse som jeg unner alle og enhver å få oppleve. Når det er sagt så må jeg faktisk påpeke at det er ikke fullt så fantastisk som jeg hadde trodd etter å ha fulgt med på fotballfrue og andre kjente bloggere og instagrammere. Her er en liste over ting jeg ikke hadde forventet når jeg ble gravid:

 

- Sovestilling. Jeg ante ikke hvor avhengig jeg var av  sove på magen før jeg ikke lenger hadde muligheten. I tillegg er det ikke noe særlig å ligge på ryggen, som fører til at jeg må ligge på siden, noe jeg absolutt ikke kan fordra. Søvn har virkelig blitt et problem de siste ukene. 

- Ikke nedpress, men opp-press(?) Jeg hadde hørt om nedpress før jeg ble gravid, men det har jeg ikke merket noe til. Jeg har derimot vært plaget med at lille (eventuellt livmoren) skviser seg opp i ribbebeina mine. Jeg vil ikke gå så langt som å si at det er vondt, men det er absolutt ikke noe digg heller.  

- Hormoner. Hvem har vel ikke hørt om gravid-hormoner? Jeg hører iallfall støtt og stadig om disse gravide kvinnene med ekstreme humørsvingninger, men av en eller annen grunn så trodde jeg ikke helt på det. Jeg har aldri vært plaget med pms og merket noe til humørendringer før eller i uka, og kanskje ment at damer bruker det som en unnskyldning - samme som disse gravide damene. Jeg kan si så mye som at det ikke er tilfellet. Jeg har aldri vært personen som gråter av triste filmsnutter eller nyhetsartikler, men nå er jeg utrøstelig i timevis. Jeg blir rett og slett så utrolig forbanna over den minste ting, og i neste øyeblikk ligger jeg i en dam av mine egne tårer.

- Jeg nyser. En ganske morsom "gravidplage" jeg har hatt er at jeg nøs ukontrollert minst 30 ganger om dagen, gjerne 5 ganger på rekke og rad. 

- Pels på magen. Magen er serøst full i hår. Ikke særlig sexy.

- Taco er fienden. I måndesvis klarte jeg ikke tanken på taco.Jeg har alltid elsket taco, og det er jo ikke fredag uten taco vell? Plutselig en dag sa magen bare stopp, og taco var plutselig det verste jeg visste, og det endte opp med at jeg fikk raserianfall hver fredag når mamma kom hjem med tacoingredienser. Du må da forstå at dette ikke er akseptabelt vell?

- Alt under knehøyde eksisterer ikke. Å bøye seg ble plutselig et mareritt, og det har gjort til at shaving av legger, å ta på seg sokker og å i det hele tatt sette seg på huk er mission impossible. Dere kan da tenke dere hvordan det er for meg som jobber i skobutikk og ikke sjelden må bøye meg ned for å hjelpe kunden med å ta på eller kjenne på skoen. Ikke digg. 

- Kviser. Det har heldigvis roet seg kraftig nå i det siste, men i den første perioden av graviditeten var det faktisk så ille at jeg ikke klarte å se meg selv i speilet, og gråt faktisk flere ganger (igjen: disse gravidhormonene) fordi jeg følte meg så stygg. 

- Tendenser til alzheimer. Jeg glemmer alt, og da mener jeg alt. 

- Drømmer som om jeg er på tidenes syre-trip. Noe av det morsomste, men kanskje også mest skremmende med graviditeten må jo være alle disse sære drømmene. Jeg har minst 3 i uka, og den ene er sykere enn de andre. Flere ganger har jeg drømt at jeg har født, og at babyen er så liten at den har plass i lomma, eller at den er på størrelse med en 3-åring. I tillegg har jeg deltatt i en herlig blanding av SAW og Hunger Games et par ganger, og dette er ikke i nærheten av det rareste jeg har drømt om. Gled dere!Noen som kjenner seg igjen, eller har noe å legge til? 

 • 10.12.2015, 20:00

diy - superenkel julepynt

 • Categori: DIYEtter mye surfing på både blogger og pinterest etter inspirasjon til interiør og diy prosjekter tenkte jeg at det kunne være morsomt å dele med dere som leser bloggen. I går kveld begynte jeg smått på noe enkel og fin julepynt som alle kan klare - i tillegg er det helt gratis!  Her er fremgangsmåte: 

 


1. Ta en gammel og utlest pocketbok som du gjerne vil bli kvitt. 2. Riv av ryggen og pass på at limet fortsatt er på og holder sidene samlet. 3. Tell opp ca 30 sider (dette kan du selv variere) og riv de av. 4. Ta en side, og brett så den øverste kanten på den som vist på bildet, og deretter brett den en gang til.

 

5. Så tar du den lille kanten som stikker ut på nedsiden og bretter opp. Gjenta på hver side til alle er brettet på samme måte. Når alle sidene er brettet så drar du litt i dem for å få de til å gå jevnt rundt - voila! Jeg har brukt to forskjellige bøker for å få litt variasjon i høyden. Super-enkelt og dekorativt!

Vil dere ha flere diy prosjekter?

 • 10.12.2015, 12:50

Inspirasjon til hjemmet


God dag! Etter en natt med lite søvn unnet jeg meg en ekstra lang morgen i sengen, og er nå klar for dagen. Sliter litt med rygg og press i ribbebeina, men kan vell egentlig ikke klage. I dag er det forresten 3 mnd til termin. Tiden flyr virkelig.

Uansett! Etter det ble bestemt at leiligheten i 5 er min har jeg ikke klart å holde meg unna interiørblader, nettsider og det som følger med. Har såklart begynt å se for meg hvordan alt skal bli til slutt i hodet mitt. Har så mange ideer og planer, men så spørs det hva lommeboken sier da. Skal nok prøve å finne billige løsninger og gjøre mye selv etter hvert. Gleder meg! Her er litt inspirasjon til leiligheten:

Ha en herlig dag alle sammen!

 • 09.12.2015, 16:00

Jeg har kjøpt leilighet!


I slutten av forrige måned måtte jeg med tungt hjerte levere oppsigelse på den flotte leiligheten jeg har bodd i så langt med en venninne. Jeg så for meg at nå ble det en sliten kjellerleilighet med dårlige rør og et grusomt kjøkken - men nei, jeg har fått min helt egen leilighet! Noe av det aller beste er jo at jeg fikk en i akkurat samme bygg som jeg nå bor i, bare to etasjer opp (takk gud for heis). Jeg er ufattelig fornøyd med plasseringen, folkene som bor her, utsikten - ja alt! Leiligheten er helt ny, lys og stor i tillegg til at den har fantastisk utsikt over sjøen. Jeg kunne ikke blitt mer fornøyd! 


Bildene er ikke fra min leilighet, men en tilsvarende

Jeg har fått utrolig stor hjelp fra min fantastiske familie som har investert mye penger og tatt opp lån slik at jeg kan få bo i en fantastisk fin leilighet, og jeg er så ufattelig takknemlig. Jeg føler rett og slett ikke at jeg kan si takk, for det strekker liksom ikke helt til. Det er så utrolig herlig å ha dette i boks, og enda en bekymring som faller av skuldrene mine. Ting begynner sakte men sikkert å komme på plass. Leiligheten er forsåvidt klar, men jeg må jo få flyttet opp alt og bo her frem til oppsigelsestiden min er over slik at jeg slipper å doble opp regningene mine. 

Jeg skal så klart vise dere massevis med bilder når jeg overtar leiligheten - jeg har så mange ideer og planer at jeg blir sprø! Nå kan jeg endelig spikre så mange hull i veggene som jeg bare vil, uten at utleieren blir forbanna (neida)

 • 08.12.2015, 16:45

Ikke på latsiden akkurat


Hei igjen! I dag har jeg vert nokså produktiv vil jeg tørre å påstå. Det skal være visning i leiligheten, og i den anledning har jeg så klart vasket og ryddet hele leiligheten, samt flyttet masse tunge esker fra roterommet her oppe og ned i boden. Var ufattelig deilig å få det skikkelig rent og ryddig her! I tillegg har jeg ommøblert litt og pakket bort småting jeg ikke trenger før jeg flytter. Digg! Nå som magen begynner å vokse merker jeg at det å bøye seg og stå på knærne ikke lenger er bare-bare, men det gikk greit. Fikk også betalt alt av regninger og både hentet og levert pakker. Er så deilig å få det ut av verden!

Nå har jeg tatt meg en velfortjent pause med masse digg, og skal slappe litt av før jeg må skifte og gjøre klar siste rest før visningen starter. Vi blogges!

Hva har du gjort i dag?

 • 08.12.2015, 12:30

Gravidoppdatering uke 28


Jeg hadde egentlig ikke planer om å legge ut oppdatering denne uken, rett og slett fordi det har skjedd lite siden sist, men plutselig kom trangen. Har vell et snev av OCD/hoarder syndrom - ikke vet jeg, men jeg er livredd for å ikke ha nok bilder fra graviditeten rett og slett! 

Jeg har gledet meg veldig til uke 27 i en stund nå, og ser på det som en liten milepæl. Nå er det faktisk over 90% sjanse for at hun overlever dersom hun blir født, og om 9-10 korte uker regnes hun ikke som prematur lenger. Nå er lille A ca 1,2 kilo og 35 cm, stor jente altså! Ellers er formen veldig fin om dagen. Eneste som "plager" meg er at så å si hver morgen synes jenta at det er ufattelig morsomt å bruke blæren min som trampoline, og jeg må rett og slett løpe på badet før det går galt, haha! Jeg tror fokusen på speilrefleksen har tatt kvelden - det er nesten helt umulig å få tatt bilder som ikke er super-blurry. Beklager det!

Termin: 10 mars 

Graviditetsuke: 28

Uker på vei: 27 fullgåtte uker (27+0)

Kalendermåned: 6

Graviditetsmåned: 7

Trimester: 2

Igjen til fødsel: 13 uker + 2 dager, 93 dager

Kjønn: Jente

Navn: A ♥ 

Neste kontroll: Svangerskapskurs på torsdag, 3D ultalyd den 16, og kontroll hos lege den 18.

Aktivitet: Hun romsterer veldig, og jeg kan kjenne det godt når hun snur seg og strekker seg ut. Det har derimot blitt mindre "spark" som før og mer av at hun stryker beina langs magen (ribbeina mine) og vrir på seg. Tror det begynner å bli trangt!

Hjertelyd: Har vært på 150 hver kontroll

Vann i kroppen: Nei

Kynnere: Har blitt lit mindre av nå, noe som er ganske deilig. Har fortsatt en del, men ikke vonde eller ubehagelige på noen måte.

Vekt: Veier 62 nå, dvs 6 kilo opp fra startvekt.

Strekkmerker: Ingen så langt.

Plager:  Trøtt, sliten og hormonell med stor H! 

Humør: Ikke helt på topp om dagen. 

Matkick: Hmm.. Ikke noe spesielt. Pasjonsfrukt kanskje!

Utstyr: Seng og noen klesskift, vogn kommer i desember. Mangler alt annet.

Barnerom: Skal vi ikke ha.

Tungt: Nei. 

Utålmodig: Ja, veldig!

Tanker om fødselen: Gleder meg veldig til å få prinsessa i armene mine, men kanskje ikke like mye til smertene som følger med. 

 

Oi, nå kom jeg faktisk på at dette er siste uken i 2 trimester - neste uke er jeg i mitt tredje og siste trimester. Herregud som tiden flyr..

Ha en fin dag alle!

 • 01.12.2015, 15:53

Gravidoppdatering - 100 dager igjen!


Da var det tirsdag som betyr ny gravidoppdatering! I dag er det faktisk akkurat 100 dager til termin, noe som virker veldig fjernt, samtidig så er det absolutt ikke lenge til. Mye må ordnes på kort tid, og jeg håper virkelig jeg rekker alt. I går leverte jeg oppsigelse på leiligheten så nå må jeg finne en ny leilighet relativt kjapt, eventuelt kjøpe en. Plutselig så voksen! 

Ellers så er lille A ca 35cm og en hel kilo tung. Hun er altså på størrelse med en blomkål, og dersom hun blir født om en ukes tid er det over 90% sjanse for at hun overlever. Litt betryggende, selv om jeg håper hun blir der inne helt til hun er ferdig ♥


 Termin:
 10 mars 

Graviditetsuke: 27

Uker på vei: 26 fullgåtte uker (26+0)

Kalendermåned: 6

Graviditetsmåned: 7

Trimester: 2

Igjen til fødsel: 14 uker, 100 dager

Kjønn: Jente

Navn: Lille A ♥ Driver enda å ser på eventuelle mellomnavn, og jeg tar imot alle forslag!

Neste kontroll: Svangerskapskurs i morgen, men neste kontroll er den 18 desember.

Aktivitet: Prinsessa strekker og vrir på seg mye gjennom hele dagen. Spesielt på kvelden og morgenen gir hun fra seg noen skikkelige spark!

Hjertelyd: Har vært på 150 hver kontroll

Vann i kroppen: Nei

Kynnere: Har blitt lit mindre av nå, noe som er ganske deilig. Har fortsatt en del, men ikke vonde eller ubehagelige på noen måte.

Vekt: Veier 62 nå, dvs 6 kilo opp fra startvekt.

Strekkmerker: Ingen så langt.

Plager:  Er supersliten om dagen, og kan seriøst sove hele døgnet dersom jeg tillater meg det. Ellers så begynner ryggen og bekkenløsning-smertene å bli bedre. Akkurat nå har jeg det supert! 

Humør: Litt dårlig humør om dagen, men prøver å holde meg positiv.

Matkick: Blomkål, haha

Utstyr: Seng og noen klesskift, vogn kommer i desember. Mangler alt annet.

Barnerom: Skal vi ikke ha.

Tungt: Nei. 

Utålmodig: Ja, veldig!

Tanker om fødselen: Gleder meg veldig til å få prinsessa i armene mine, men kanskje ikke like mye til smertene som følger med. 

Helena Solheim

Jeg er en jente på 18 år som venter en jente i starten av mars 2016. Følg meg for opdateringer i graviditeten og hverdagen rundt det.

Search

Bloggdesign

hits