• 27.05.2016, 10:00

neste stopp: oslo!


God morgen dere! Akkurat nå sitter jeg her i stua - frokosten er inntatt og Aria tar sin første hvil for dagen og jeg tror seriøst jeg holder på å bli gal. Jeg har alltid vært en person som kan finne på å begynne å pakke 14 dager i forveien (jeg tuller ikke) og skal alltid ha alt på stell i god tid, men nå?! Jeg, Aria og mamma reiser med flyet til Oslo i 4-tiden, og jeg har forsåvidt god tid til å pakke ferdig, men samtidig er det så mye annet jeg også vil få gjort. Jeg er veldig opptatt av at alt skal være på stell, rent og ryddig før jeg drar, for det finnes ærlig talt ikke noe mer deprimerende enn å komme hjem til rotete hus! Skulle sett meg dagen før jeg fødte - Med den svære bollemagan og rier fra helvete sto jeg på alle 4 og skrubbet badegulvet, skiftet sengetøy og brettet klær for alle penga. Så nå sitter jeg her da, med skikkelig angst siden jeg vet at jeg aldri vil få gjort alt før vi må reise. Er vell ikke annet å gjøre enn å godta det, og forhåpentligvis komme et skritt nærmere å bli kvitt ocd-tendensene mine, hehe :-) Som sagt så reiser vi en helgetur til Oslo og jeg kjenner jeg begynner å kvi meg veldig nå. Jeg har aldri tatt fly eller i det hele tatt reist noe særlig med babyen, så jeg er veldig spent på hvordan det går, om jeg husker alt jeg trenger og ikke minst om jeg klarer å bære med meg alt! 

Ha en fin fredag da, dere! Vi blogges :-)

  • 25.05.2016, 20:14

Det ble jo folk utav meg også


God kveld! Hvordan er været hos deg? Her har det vært strålende, rett og slett!

I dag har vært en lang la(aaaaaaa)ng dag føler jeg. Vi startet dagen med å forsove oss noe som endte med superstress og at bussen kjørte fra oss. Vi som skulle være på temagruppe på helsestasjonen 10.30 kom en god halvtime for sent og når vi endelig kom traskende inn viste det seg at temagruppe av avlyst i dag. Typisk min flaks! Når vi allerede var på helsestasjonen tenkte jeg at vi like greit kunne veie snuppa til tross for at vi har kontroll i morgen, noe jeg angret på i det jeg la henne på vekta. Det var som om jeg fikk et skikkelig slag i trynet når jeg innså hvor lite Aria har gått opp siden sist, og jeg hadde rett og slett bare lyst å gråte. Denne ammingen tar seriøst knekken på meg, og det blir bare verre og verre for hver kontroll, så nå har jeg bestemt meg for at nok er nok. Når det å amme bare blir kjipt og stress, for så å ikke få noe igjen for det så tror jeg det er like greit å bare avslutte det, for begges skyld. Jeg selv var jo mme-barn, og det ble jo folk utav meg også til slutt! 


Ellers har det vert fantastisk sol og godt over 20 grader på varmestokken, så vi har gjort som alle andre i mammapermisjon gjør om dagen, nemlig vært på cafe! Nå skal jeg ikke være såpass kjedelig at jeg ramser opp hva vi har gjort hvert minutt i løpet av dagen, men jeg må bare få sagt at i dag, i dag er jeg sliten! Om det er sola, mangel på søvn eller gretten baby som nekter å sove på dagtid som er årsaken er jeg litt usikker på - kanskje en god combo? Snuppa har iallfall tatt kvelden rekordtidlig ser det ut som, men jeg sitter egentlig bare å venter på at hun skal våkne og lage baluba. 


Som forventet våknet lille - så jeg får runde av nå. Håper dere har hatt en fin dag! 

  • 24.05.2016, 19:51

Lyset i enden av tunnelen


Heisann! Nå ligger snuppa ved siden av meg og styrer, prater og smiler som bare det, så det er ikke bare-bare å få skviset inn et blogginnlegg med denne skjønnheten ved min side. Det er ikke så alt for lenge til klokken blir 20 og vi skal gjøre oss klar for natta etter en herlig dag. Dagen vår startet relativt tidlig da lille synes at klokken 04.00 var et fint tidspunkt å våkne på. Vi ble altså liggende og duppe av til 08, men jeg merker at øynene begynner å sige litt nå etter litt mindre søvn enn jeg kanskje skulle likt å hatt. Når klokken var 10:30 var vi kommet oss ned på kirkekontoret for dåpssamtale hvor vi gikk gjennom alle detaljene for seremonien og fikk bestemt hvem som gjør hva i kirken om 2,5 uker. Endelig kan jeg se lyset i enden av tunelen! 

Sola skinner her på vestlandet så vi (jeg) har kost oss på terrassen i bare shorts og bare slappet av med litt besøk utover dagen. Ellers skjer det nesten litt for mye denne uken da jeg egentlig har sagt ja til besøk fra alle kanter i tillegg til kontroller og barselgruppe før vi reiser med fly til Oslo på fredag. Apropos Oslo - Jeg må begynne å pakke! Å organisere og styre med utstyr til både meg og baby, samt leie prampack og bilsete er ikke tull! De som sier at mammaperm er kjedelig og at de har lite å gjøre kan ta seg en bolle!

Litt bilder fra dagen vår og uteplassen som ikke er heeelt ferdig enda, men det kommer seg. Nå må jeg runde av slik at jeg kan begynne den evige leggekampen - like koselig hver kveld, haha. Ha en fin kveld videre!

  • 22.05.2016, 17:19

ting jeg har lært etter jeg ble mamma


Du kan rydde og vaske til evig tid - Det vil ikke bli rent eller ryddig. Noen gang.

Less is more - Du har ikke tid til å ta på den dumme foundationen før babyen ligger å hyler uansett.

Søvn er oppskrytt - Kaffe har blitt min nye bestevenn for å si det slik. Babyer har sin egen rytme, og den er sjelden foreldrevennlig! 

Å kjede seg er luksus - Når mini endelig er lagt for kvelden så er det tusen ting som skal gjøres, og jeg kan seriøst ikke huske sist jeg faktisk kjedet meg. Dere uten barn: det er luksus å ikke ha noe man skal gjøre!

Det er en ny sjef i huset - "I dag skal vi stå opp klokken 04:00" sier babyen. Og sånn blir det da.

Føtter og tær kan brukes til så mangt - Når man har hendene full av baby finner man fort ut at føttene kan brukes til det meste. Skifte kanal? Ingen problem!

Rene klær eksisterer ikke - Ny topp sa du? Det bryr ikke babyen seg om vell.

Det er faktisk lov å ha det litt rotete - Siden jeg flyttet for meg selv, og spesielt da jeg ble gravid hadde jeg litt ocd tendenser hvor jeg måtte ha det pent og ryddig rundt meg, og har vell enda det. Noe jeg prøver å lære meg er at det er faktisk lov å ha det litt rotete, og det må ikke være 100% rent til enhver tid - det er lov å slappe av når man kan fremfor å stresse med å rydde opp det som kommer til å bli slengt utover dagen etter uansett. 

Å pakke lett du liksom - HAH! Jeg har alltid vært den som har med meg litt ekstra når jeg skulle steder, men nå har det virkelig tatt av. At et lite menneske krever så mange ting da?!

Det finnes ikke noe som heter "skal bare" - Alt må planlegges til minste detalj, og en kjapp tur på butikken er ikke lenger et alternativ. Vogn, bilstol, klesskift, bleier og flasker. Det er litt av et sirkus for et par varer du!

Noen som kjenner seg igjen her? 

 

  • 21.05.2016, 12:00

Rumpe, solkrem og bursdagsfest


Hei hei hallo! Jeg prøvde meg på en ny vri i dag, men jeg innser jo at jeg må være den mest u-oppfinnsomme personen i verden når det kommer til å starte blogginnlegg. Uansett! I dag har jeg skikkelig vondt i rumpa, ja, rumpa. At jeg i det hele tatt skriver dette offentlig sjokkerer meg, men hvorfor ikke? I går tok jeg turen til legen for å fjerne en føflekk som hadde vokst veldig og endret form i løpet av svangerskapet og det endte med noen sting og et mye større sår enn forventet, men viktig var det! På vei ut fra legesenteret kjøpte jeg med meg noen gode solkremer slik at jeg er forberedt i tilfelle sommeren bestemmer seg for å komme tilbake. Tallet på personer som får føflekk- og hudkreft bare stiger og stiger, så husk å beskytt dere godt i sola og å følge med på føflekkene dere :-)

Processed with VSCO with a5 preset

I dag skal jeg for første gang etter svangerskapet ut en liten tur! Vi skal feire Camilla som har blitt 20 og jeg har gått med på å forlate huset uten min kjære lille, noe jeg allerede angrer litt på - neida, joda. Det er faktisk helt utrolig hvor knyttet man blir til disse små nurkene, så det blir utrolig vanskelig, men det er jo viktig med litt alenetid også! Jeg har jo Aria alene 24 timer i døgnet hver dag, så det er jo ikke rart det blir skummelt å være uten henne selv om det bare er noen timer og ikke mye lengre enn 5 minutter å gå dersom noe skulle skje. Ønsk meg lykke til da dere!

Håper dere får en fin lørdag alle sammen

  • 20.05.2016, 12:00

vår 17 mai


Heisann! Nå har det jo gått et par dager, men jeg tenkte å fortelle litt om vår 17 mai, nemlig Arias første! Jeg har aldri vært stor på 17- mai feiring, men i år var den jo ganske så spesiell, og veldig koselig! Vi feiret den i Bygstad på rolig vis med å se på toget,, være med familie og ikke minst spise massevis av rømmegrøt, is og kake! Aria var supersøt i sin lille matroskjole, og jeg irriterer meg like mye hvert år over at jeg ikke har fått ut fingeren og fått sydd meg en bunad. Målet mitt er at til neste 17 mai skal jeg ha bunad! Om noen lurer så skal jeg ikke ha sunnfjord som de fleste her i Florø, men vestlandsbunad siden jeg opprinnelig er derfra. Den er så fin! :-)


 

 Ingen champagnefrokost i år, men herlighet for en fin dag vi hadde ♥ Hvordan var din 17 mai?

  • 19.05.2016, 20:46

dåpsforberedelser


Da var vi i full gang med dåp her i heimen, og det var vell jammen meg på tide nå som det kun er 3 uker igjen! VI fikk både opprettet dåpskonto til lille og kjøpt inn alt av pynt. Invitasjon og bordkort er på vei, kake er bestilt, dåpskjolen er hentet og vi har fått dåpssamtale den 25 mai, pjuh! Da er det vel bare mat som gjenstår får vi håpe! 

Når jeg får lov til å styre med pynt og dilldall enten det er her hjemme eller når det er bursdag, dåp og lignende så koser jeg meg virkelig. Jeg elsker å styre med sånne ting, så dette her er jo bare supergøy! Her er en liten sniktitt på noe av pynten vi skal ha :-)Gleder meg til å vise dere hvordan det blir - jeg har så mange planer! Håper dere får en fin uke videre :-)

  • 14.05.2016, 20:45

På denne tiden i fjor


.... var jeg russ! 

Det er heeelt rart å tenke tilbake på hva jeg gjorde for et år siden, og hvor mye som har forandret seg. I fjor på denne tiden våknet jeg opp hver dag med en heftig hangover, for så å drikke den bort senere på dagen. Har jeg egentlig lov å skrive dette nå som jeg er mamma? En siste utblåsning før voksenlivet startet for full var det iallfall! Jeg kan trygt si at livet har endret seg dramatisk dette året, og kontrasten mellom da og nå er virkelig enorm. Jeg var en carefree person som ikke tenkte på mye annet enn shopping og alkohol før jeg ble gravid, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg virkelig har en større mening med livet nå enn før. Om bare to måneder er det faktisk et år siden jeg tok en positiv graviditetstest! Shit, som tiden flyr.  

En liten tb til russetiden i fjor, og jeg må bare takke de fantastisk flotte jentene for en uforglemmelig russetid! 

Ha en fin helg videre :-)

  • 13.05.2016, 12:21

leker med livet


Shit ass, nå har jeg virkelig gjort det. I går når jeg skulle flytte på det beistet jeg har av en tv-benk klarte jeg selvsagt å knekke stikkontakten til chromecasten slik at bare halve greia sto igjen i stikkontakten. Ikke nok med det, men dum som jeg er presterte jeg å ta i greia som sto igjen i veggen for å få den ut, og fikk da tidenes støt gjennom meg! Jeg tuller ikke når jeg sier at hele jeg rista i det fingeren traff kontakten. Ganske forskrekket og sikker på at jeg kom til å stryke med innen kort tid ringer jeg min kjære elektriker-pappa som betrygger meg med at jeg kommer til å overleve, men minner meg på at jeg er en jævla idiot. Jeg fikk et søtt lite brannsår på pekefingeren, men ellers er jeg i god form. Ukens lille nær-døden-opplevelse kan man si. Litt drama i hverdagen er viktig vet dere :-)Ellers så har dagen startet for lengst her, og nå ligger A i vuggen ved siden av meg og tar sin første hvil for dagen. Jeg derimot klarer absolutt ikke slappe av siden jeg venter spent på bæresjalet som dumper ned i postkassa i dag. Har arvet en babybjørn fra før av som jeg absolutt ikke takler da den ikke sitter godt for en femmer er full i seletøy alle veier, og tenkte derfor å prøve meg på sjal. Nå er det jo i underkant av to uker til jeg skal ha med meg Aria på flytur for første gang, så jeg ser for meg at å ha bæresjal med på turen gjør ting mye lettere! Ellers tenker jeg at jeg må få unnagjort litt her i leiligheten, samt handle matvarer og betale regninger i dag. A-4 livet altså :-)

Håper dere får en strålende dag videre!

  • 12.05.2016, 21:27

en ny hverdag, for å si det sånnDa var A lagt for kvelden etter en dag med lite søvn for henne. Hun sover jo egentlig veldig mye på dagtid enda, men i dag var det lite, så når vi begynte å legge henne rundt 8 var hun helt utslitt stakkars. Til vanlig bruker leggingen å ta 1-2 timer med litt frem og tilbake da hun er veldig avhengig av kos og byssing før hun sovner skikkelig, men i dag sovnet hun i det jeg la henne ned i sengen så nå har jeg usedvanlig mye tid før jeg selv skal hoppe til sengs, og jeg lurer nesten litt på hva jeg skal ta til meg nå. Etter man får barn er det å kjede seg virkelig et fremmedord! 
 

I dag har jeg og mini bare hatt en kosedag inne, noe vi sjelden har tid til om dagen, og det gjorde virkelig godt! I løpet av den lille luren hun hadde i dag fikk jeg akkurat tid til å vaske badet, noe som virkelig var på tide. I tillegg har jeg endelig fått brukt gavekortet mitt som jeg fikk på barnashus på litt nyttige ting som vårjakke til neste vår, barnehagesekk (her starter vi tidlig ja!), vinterhjul og parasoll til bugaboo'en. Jeg gleder meg skikkelig til dette og beresjalet jeg også har bestilt dumper ned i postkassa kjenner jeg! Det er rart hvordan det å bli mamma får deg til å glede deg over helt merkelige ting som du aldri har brydd deg med tidligere. Før var det klær, sminke og vesker jeg brydde meg om, mens nå jubler jeg når jeg får babyleker, vogn og tilbehør til lille i posten. Klær til meg selv bryr jeg meg lite om, men til Aria derimot! 

Nå skal jeg sette meg ned med et par episoder kjære mamma og kose meg før jeg også tar kvelden. Klem! 

  • 12.05.2016, 12:00

siden sist @ helenasolheim


Heisann! Det var jammen lenge siden gitt.

Siden sist har Aria rukket å bli hele 2mnd! Hun smiler og ler, prater mye og sprer veldig mye glede. Aria er virkelig en utrolig snill baby som sover natta gjennom, og store deler av dagen. Når hun er våken er hun som oftest bare blid og glad, så hun er virkelig en snill og tilfreds baby som nå har bikket 4 kilo! Det har blitt mai og sommeren er kommet for fullt ser det ut til! Vi nyter det varme været, spesielt i dag som vi har kost oss på terrassen hele dagen og avsluttet med grilling hos min mor. Å gjenfortelle de siste måndene hadde blitt helt umulig, så jeg skal korte det ned til et enkelt ord; Fantastisk. Jeg nyyyyter tilværelsen til det fulle og er rett og slett kvalmende forelsket i den lille babyen min. Å si at jeg er lykkelig er en eneste stor underdrivelse! Og ja, jeg har offisielt blitt en vandredne klisjé. 

Det er ikke mye tid jeg har til overs utenom den lille timen jeg har fra Aria er lagt til hodet mitt treffer puta, men jeg har likevel utrolig lyst å få til denne blogg-greia nå som jeg endelig har en fungerende pc. Det er mye som skjer og mye å fortelle, så jeg skal gi det et forsøk! For å oppsummere litt tenkte jeg å vise dere litt av hva som har skjedd siden sist på instagram. Følg meg gjerne! @helenasolheim
Til dere som har spurt etter del to av fødselshistorien; jeg holder forresten på å skrive del 2 nå, og den kommer veldig snart.Vi blogges!
Helena Solheim

Jeg er en jente på 18 år som venter en jente i starten av mars 2016. Følg meg for opdateringer i graviditeten og hverdagen rundt det.

Search

Bloggdesign

hits