• 19.01.2016, 18:39

5 ting som irriterer meg


Av mangel på emner å blogge om kjører jeg i gang med enda et innlegg om ting som irriterer meg, for den lista minker ikke om dagen. Kjenner virkelig at hormon-nivået bare øker, hurra for det!

- Drittunger + kollektiv transport. Og nei, da mener jeg ikke små barn som gråter, men noe enda verre; drittungene som tar seg friheten til å sukke, klage, himle med øyene og til og med filme og/eller ta opptak av et stakkars barn som av en eller annen grunn, gråter. La oss se det på denne måten: du har hatt en lang dag, er sliten, sulten og lei, ville du likt å bli snikfilmet av totalt fremmede? Neppe. Jeg har ikke opplevd dette selv da jeg fortsatt er (veldig) gravid, men kan likevel prøve å sette meg inn i situasjonen til forelderen som desperat prøver å roe ned ungen sin etter x-antall sukk, stønn og himling med øynene fra de rundt seg. Kom igjen da, ha litt medfølelse og slutt å skap deg. Ungen ved siden av deg som griner for full hals har nettop den unnskyldningen - at det er bare et barn. Hva er din?

- "Nei, men er du gravid du da?" Neinei, jeg fikk bare lyst å stappe en basketball ned i t-skjorten min i dag morges.

- "Er babyen din veldig liten den da?" Dette kan vel sammenlignes med "det må da være tvillinger!", og det er IKKE ok å si. Babyen min er akkurat stor nok, og du trenger virkelig ikke påpeke hvor liten eller stor magen min "bør" være.

- "Graviditet er ingen sykdom" kjenner det bobler i blodet bare nå som jeg skriver det ned, for jeg er så innmari lei av å høre det. Jeg har, og kommer aldri til å påstå at det er en sykdom, men fy faen så slitsomt det kan være. Mitt tips til deg, enten du har eller ikke har vært gravid: ikke sammenlign, og for Guds skyld ikke fortell noen hva som er hva, for alle svangerskap er ulike.

- "Så heldig du er som ikke har noen strekkmerker, det vil vertfall ikke jeg ha!" Ja, jeg er forsåvidt heldig som ikke sliter med strekkmerker, men er det så nøye da? Hadde jeg hatt magen full så hadde det ikke utgjort noen forskjell; det er så verdt det! Man er ikke mer eller mindre pen om man har strekkmerker. Litt generell info: du kan smøre deg ihjel og det vil ikke utgjøre noen forskjell, for strekkmerker er hormonelt, og når man får det handler det i hovedsak om hudtype og arv. Over 80%(!) får faktisk strekkmerker, og det er helt greit! Jeg vil faktisk gå så langt som å si at det er ganske kult med noen tigerstriper på magen ;-)

Sleng gjerne inn en kommentar enten du vil tilføye eller si deg enig i noe :-) ønsker alle en fortsatt fin uke!

  • 15.01.2016, 13:08

Året som har gått - del 2


Da var det tid for del 2, og det tok sin tid, hehe. Bedre sent enn aldri hva?

Juli, august og september

Juli startet på best tenkelig måte - nemlig festival. Jeg og to kompiser dro på nye eventyr i Kristiansand på palmesus hvor vi koste oss helt vilt en hel helg med kos og konserter. Formen min derimot var alt annet enn bra. Selv trodde jeg at dette kom av at jeg var lei av utelivet etter russetiden, eller rett og slett at jeg var småsyk. Jeg fikk ikke i meg alkohol omtrent, gikk tidlig i seng begge dagene, og formen dagen derpå var helt grusom. Nå i ettertid kan jeg skjønne hvorfor. Utenom det var helgen veldig minnerik. Tusen takk for en fin tur!

Juli endte derimot ikke like bra som det startet. Helt frem til slutten av månden gikk det mye i jobb og avslapping før jeg skulle flytte i midten av august som var planen. Jeg hadde fikset jobbintervju og skoleplass, alt gikk som det skulle - helt til den 17 august.

Jeg var på helgetur i Bergen, og dagen jeg skulle hjemover snudde alt seg på hodet. Formen hadde vært dårlig en god stund nå, og forverret seg kraftig de siste to dagene. Det endte med at jeg tok en graviditetstest. Jeg hadde liten tro på at den ville vise noe annet enn negativ da jeg selv følte jeg hadde vært superforsiktig, men joda. Det tok ikke mer enn to sekunder før det var to tydelige streker, og vips så var alle planene mine snudd på hodet. Etter noen dager fikk jeg time til ultralyd og jeg fikk se min lille prinsesse for første gang. Da var jeg kun litt over 8 uker, men man kunne likevel se at det var et bittelite menneske der. Jeg var utrolig glad, men trist på samme tid. De neste ukene og månedene skulle bli de vanskeligste i hele mitt liv.

August kom og nyheten om at jeg var gravid ble delt. Jeg la ut et bilde hvor det viste en liten dress og et ultalydbilde. Beskrivelsen var ikke lengre enn "mars 2016❤". Jeg husker så godt at jeg var så ufattelig sliten og lei av å holde alt inne og for meg selv at det bare måtte ut. Jeg var ca 11-12 uker på vei. Selv trodde jeg at det ville gjøre alt bra, og på en måte hjalp det veldig, men det bydde også på mye utfordringer og problemer.

Formen begynte heldigvis og komme seg, men plutselig følte jeg meg ikke gravid lenger. Jeg var ikke stor i det hele tatt, og når kvalmen forsvant ble det liksom "tilbake til det vanlige". Jeg hadde sagt opp leiligheten og begynte å tenke på hva jeg skulle finne på nå som jeg skulle bli hjemme. Leilighet måtte jeg ha, men hva med skole og jobb? Jeg var totalt usikker på alt plutselig.

September kom og jeg tok minst 1000 bilder av magen min. Jeg gikk rundt i de trangeste klærne mine i håp om å få gratulasjoner og alt som var, og presset magen litt ekstra ut på bilder. Selv mente at jeg var blitt såååå stor og at alle måtte kunne se at jeg var gravid! Når jeg ser tilbake på det så innser jeg jo at jeg absolutt ikke var så stor som jeg selv mente, og skjønner at folk flest ikke turte å si noe selv om de kanskje såg en ekstra gang. Jeg startet på NKI som privatist og hadde fikset meg leilighet. Nå gledet jeg meg veldig til å dra til Karibien med familien, og ikke minst til ny ultralyd.

Neste og siste del kommer!

  • 12.01.2016, 18:02

Supertilbud på babynest!


// innlegg i samarbeid med Babynest.no

Heisann kjære dere! I dag vil jeg tipse dere om en helt fantastisk nettside som jeg har fulgt lenge nå. Dere har nok garantert sett eller hørt om såkalte babynest, som er et lite "rede" for de små. Det er lunt og godt og gir trygghet til barnet, spesielt i den første tiden er det godt for nyfødte å være godt pakket inn da de er vandt til å ligge trygt og godt i mammas mage. Babynestet kan brukes om man samsover med foreldre, i sprinkelseng, i vogna, på sofaen, ja rett og slett hvor enn det måtte passe. Helt supert å ha med på reise er de også!

Vintagefleurs produserer de nydeligste babynestene i en mengde forskjellige design, og jeg kan garantere at du vil finne noe i din stil! Alle babynestene har ytterstoff i 100% bomull, og er fyllt med myk og god vatt som såklart er helt allergivennlig. De kan vendes slik at du kan variere designet, og i tillegg kan sløyfen i bunn reguleres slik at du kan stramme eller slakke alt etter som.

Akkurat nå kjører de et supert tilbud på babynest med pute, som er helt super i bruk og enkel å vaske i tilfelle gulp og slev som gjerne forekommer hos de små :-) Disse er helt supre å gi i gave til seg selv, eller kanskje noen andre som har behov for det!

Nå koster de kun 789,- (førpris 999,-)

Direktelink til nettiden deres finner du her, og du kan i tillegg følge de på instagram her . Jeg kan si så mye som at det vil komme flere spennende nyheter fremover, så det er bare å følge med!

  • 12.01.2016, 14:35

Siden sist


Heisann! Nå er det jammen meg på tide med en oppdatering etter en liten pause fra min side - beklager! Jeg må komme meg rundt og få pc'en i orden, så blir det skikkelig blogging får vi håpe.

Det har skjedd en del siden sist, blandt annet så har jeg endelig flyttet inn i den nye leiligheten min, og herregud så deilig det er! Nå mangler jeg fortsatt en del småting, men det er heldigvis ikke lenge til alt er på plass. Om to korte månder har jeg termin, så jeg må se til å få alt i orden før den tid.

Formen min har gått fra å være helt super i ganske lang tid til å bare stupe på bunn for å si det slik. Det har seg sånn at en muskel i magen min (om jeg har forstått riktig) har revnet, noe som gjør meg mer eller mindre fullstendig handicappet. Til tider klarer jeg faktisk ikke noe så hverdagslig som å reise meg og gå normalt frem og tilbake til kjøkkenet engang. Lille snuppa synest tydeligvis dette er super morsomt, for man skulle jo nesten tro at hun tar sats og sparker skikkelig til, akkurat i dette omerådet. AU! Ellers så har jeg virkelig, uten tvil fått bekkenløsning, og ryggen er vond! Ikke bare bare å gå gravid merker jeg. Skal prøve å holde klagingen på et minimum, men noen ganger må man bare få det ut. Heldigvis er premien på slutten verdt alt styret, men nå kjenner jeg virkelig på lengselen. Kom fort nå lille gull

De siste bildene fra instagram kontoen min, følg meg gjerne - @helenasolheim

I dag er jeg forresten i uke 33, og jeg skal gjøre mitt beste for å få til en oppdatering der, i tillegg så kommer del 2 på mitt år om ikke så alt for lenge for de som har spurt etter den. Håper dere får en fin dag videre! Følg med på bloggen videre i dag - senere kommer jeg med en super annbefaling og tilbudstips fra en samarbeidspartner jeg skal blogge litt om fremover :-)

Helena Solheim

Jeg er en jente på 18 år som venter en jente i starten av mars 2016. Følg meg for opdateringer i graviditeten og hverdagen rundt det.

Search

Bloggdesign

hits