• 07.03.2016, 13:17

Velkommen til verden, Aria


Den 04/03 klokken 17:35 kom endelig lille Aria til verden. 2814gram og 48cm lang.

Fødselen gikk lynkjapt, og var helt ekstremt intens, men likevel ser jeg frem til neste. Vi kom inn til førde klokken 09 og var til en rutinekontroll hos jordmor før vi skulle til ultralyd etterfulgt av samtale med lege om igangsetting. Ultralyd ble det ikke noe av, for de bestemte seg nemlig å sette meg i gang ca 11:30 siden det var lite pågang og sf-målene ikke hadde økt noe siden sist. Fra de tok vannet var det altså bare 6 timer til hun var ute, men fra jeg var 5cm åpen til hun var ute var det kun snakk om 1,5 time. Ganske uvanlig til å være førstegangs, men jeg hadde iallfall en fin opplevelse, og gruer meg absolutt ikke til neste gang. Nå skal jeg ikke kjede dere med masse detaljer fra fødselen, det får heller bli et litt mer utfyllende innlegg etter hvert.

Aria Isabell er hele tre dager gammel nå, og vi har allerede funnet ut at hun ikke bare er verdens fineste baby, men også verdens snilleste. Hun gråter nesten aldri, kun når vi må skifte bleie siden hun virkelig hater kulde. Jeg skal ikke gå inn på noe særlig mer nå, og avslutter innlegget kort og greit med at vi er helt utrolig lykkelige og forelsket i denne lille jenta!

  • 19.01.2016, 18:39

5 ting som irriterer meg


Av mangel på emner å blogge om kjører jeg i gang med enda et innlegg om ting som irriterer meg, for den lista minker ikke om dagen. Kjenner virkelig at hormon-nivået bare øker, hurra for det!

- Drittunger + kollektiv transport. Og nei, da mener jeg ikke små barn som gråter, men noe enda verre; drittungene som tar seg friheten til å sukke, klage, himle med øyene og til og med filme og/eller ta opptak av et stakkars barn som av en eller annen grunn, gråter. La oss se det på denne måten: du har hatt en lang dag, er sliten, sulten og lei, ville du likt å bli snikfilmet av totalt fremmede? Neppe. Jeg har ikke opplevd dette selv da jeg fortsatt er (veldig) gravid, men kan likevel prøve å sette meg inn i situasjonen til forelderen som desperat prøver å roe ned ungen sin etter x-antall sukk, stønn og himling med øynene fra de rundt seg. Kom igjen da, ha litt medfølelse og slutt å skap deg. Ungen ved siden av deg som griner for full hals har nettop den unnskyldningen - at det er bare et barn. Hva er din?

- "Nei, men er du gravid du da?" Neinei, jeg fikk bare lyst å stappe en basketball ned i t-skjorten min i dag morges.

- "Er babyen din veldig liten den da?" Dette kan vel sammenlignes med "det må da være tvillinger!", og det er IKKE ok å si. Babyen min er akkurat stor nok, og du trenger virkelig ikke påpeke hvor liten eller stor magen min "bør" være.

- "Graviditet er ingen sykdom" kjenner det bobler i blodet bare nå som jeg skriver det ned, for jeg er så innmari lei av å høre det. Jeg har, og kommer aldri til å påstå at det er en sykdom, men fy faen så slitsomt det kan være. Mitt tips til deg, enten du har eller ikke har vært gravid: ikke sammenlign, og for Guds skyld ikke fortell noen hva som er hva, for alle svangerskap er ulike.

- "Så heldig du er som ikke har noen strekkmerker, det vil vertfall ikke jeg ha!" Ja, jeg er forsåvidt heldig som ikke sliter med strekkmerker, men er det så nøye da? Hadde jeg hatt magen full så hadde det ikke utgjort noen forskjell; det er så verdt det! Man er ikke mer eller mindre pen om man har strekkmerker. Litt generell info: du kan smøre deg ihjel og det vil ikke utgjøre noen forskjell, for strekkmerker er hormonelt, og når man får det handler det i hovedsak om hudtype og arv. Over 80%(!) får faktisk strekkmerker, og det er helt greit! Jeg vil faktisk gå så langt som å si at det er ganske kult med noen tigerstriper på magen ;-)

Sleng gjerne inn en kommentar enten du vil tilføye eller si deg enig i noe :-) ønsker alle en fortsatt fin uke!

  • 15.01.2016, 13:08

Året som har gått - del 2


Da var det tid for del 2, og det tok sin tid, hehe. Bedre sent enn aldri hva?

Juli, august og september

Juli startet på best tenkelig måte - nemlig festival. Jeg og to kompiser dro på nye eventyr i Kristiansand på palmesus hvor vi koste oss helt vilt en hel helg med kos og konserter. Formen min derimot var alt annet enn bra. Selv trodde jeg at dette kom av at jeg var lei av utelivet etter russetiden, eller rett og slett at jeg var småsyk. Jeg fikk ikke i meg alkohol omtrent, gikk tidlig i seng begge dagene, og formen dagen derpå var helt grusom. Nå i ettertid kan jeg skjønne hvorfor. Utenom det var helgen veldig minnerik. Tusen takk for en fin tur!

Juli endte derimot ikke like bra som det startet. Helt frem til slutten av månden gikk det mye i jobb og avslapping før jeg skulle flytte i midten av august som var planen. Jeg hadde fikset jobbintervju og skoleplass, alt gikk som det skulle - helt til den 17 august.

Jeg var på helgetur i Bergen, og dagen jeg skulle hjemover snudde alt seg på hodet. Formen hadde vært dårlig en god stund nå, og forverret seg kraftig de siste to dagene. Det endte med at jeg tok en graviditetstest. Jeg hadde liten tro på at den ville vise noe annet enn negativ da jeg selv følte jeg hadde vært superforsiktig, men joda. Det tok ikke mer enn to sekunder før det var to tydelige streker, og vips så var alle planene mine snudd på hodet. Etter noen dager fikk jeg time til ultralyd og jeg fikk se min lille prinsesse for første gang. Da var jeg kun litt over 8 uker, men man kunne likevel se at det var et bittelite menneske der. Jeg var utrolig glad, men trist på samme tid. De neste ukene og månedene skulle bli de vanskeligste i hele mitt liv.

August kom og nyheten om at jeg var gravid ble delt. Jeg la ut et bilde hvor det viste en liten dress og et ultalydbilde. Beskrivelsen var ikke lengre enn "mars 2016❤". Jeg husker så godt at jeg var så ufattelig sliten og lei av å holde alt inne og for meg selv at det bare måtte ut. Jeg var ca 11-12 uker på vei. Selv trodde jeg at det ville gjøre alt bra, og på en måte hjalp det veldig, men det bydde også på mye utfordringer og problemer.

Formen begynte heldigvis og komme seg, men plutselig følte jeg meg ikke gravid lenger. Jeg var ikke stor i det hele tatt, og når kvalmen forsvant ble det liksom "tilbake til det vanlige". Jeg hadde sagt opp leiligheten og begynte å tenke på hva jeg skulle finne på nå som jeg skulle bli hjemme. Leilighet måtte jeg ha, men hva med skole og jobb? Jeg var totalt usikker på alt plutselig.

September kom og jeg tok minst 1000 bilder av magen min. Jeg gikk rundt i de trangeste klærne mine i håp om å få gratulasjoner og alt som var, og presset magen litt ekstra ut på bilder. Selv mente at jeg var blitt såååå stor og at alle måtte kunne se at jeg var gravid! Når jeg ser tilbake på det så innser jeg jo at jeg absolutt ikke var så stor som jeg selv mente, og skjønner at folk flest ikke turte å si noe selv om de kanskje såg en ekstra gang. Jeg startet på NKI som privatist og hadde fikset meg leilighet. Nå gledet jeg meg veldig til å dra til Karibien med familien, og ikke minst til ny ultralyd.

Neste og siste del kommer!

  • 27.12.2015, 17:03

Året som gikk - Del 1


Noe som er utrolig morsomt med blogge er jo muligheten til å se tilbake på minnene man har, og jeg gleder meg veldig til å kunne se tilbake på graviditeten og bildene fra tiden nå. Uheldigvis (eller kanskje ikke) så har jeg ikke drevet med dette så lenge at jeg kan se tilbake på året som har vært, men jeg har da en god del på kamerarullen og noen gode minner jeg tenkte å dele uansett. Utrolig morsomt hvordan så mye kan forandre seg på (under) et år!

Januar, februar og mars - Jeg startet det nye året i Tønsberg med en av mine beste venner, Oda. En veldig spesiell og morsom feiring på en ny plass med kun ukjente mennesker. Spesielt, men definitivt morsomt å se tilbake på!

Mye festing ble det fremover, hadde jo tross alt nettop blitt 18 i desember! Det ble mange byturer og venninnekvelder disse måndene. Forberedelse til russetid og russekickoff ble det også.

I tillegg sto (utrolig nok) trening veldig i fokus, og jeg bodde nermest på spenst. Synest det var utrolig gøy å se resultat, og hadde det generelt veldig bra.

Fikk også min første (fjerde) lovlige (lol) tatovering som skulle være starten på en sleeve. Lengre kom jeg aldri, men planen er å fortsette når jeg kan.

April - Mer planlegging av russetiden, og starten på den. Uten tvil den villeste og gøyeste tiden i livet mitt var akkurat nå. Været ble bare bedre og bedre og livet smilte.

Russetiden startet med tidenes blåveis over øyet, som egentlig var en veldig klein historie. En venninne skulle vise syke dance moves - jeg står litt for nære og fikk knyttneven hennes midt i ansiktet. Syntes dette var så dumt at jeg skrøt på meg at jeg hadde vært i slosskamp, og såklart vant jeg.

De 17 neste dagene gikk forbi i rekordfart! Jeg hadde vorspiel ca hver dag i den slitne leiligheten min i førde som heldigvis for oss låg akkurat perfekt til for å komme seg på den såkallte festplassen. Landstreff var jeg også på, noe som såklart var et av høydepunktene i russetiden. Mai var hektisk, men fy søren som jeg koste meg! Tusen takk til verdens beste jenter som gjorde russetiden til et minne for livet! Skulle gjerne vært russ igjen både 2 og 3 ganger, men minnene fra i år får være nok :-)

Mai kom og gikk fort som fy, og plutselig var det tid for eksamen og skoleslutt. Jentene samlet seg og nøt den siste tiden i Førde før veiene våre skiltes. Juni var en herlig månde hvor vi var flinke på å finne på mye gøy som vinkvelder, byturer, middagsbesøk og generellt mye kos. En fantastisk start på sommeren - som ble litt annerledes enn forventet. På denne tiden levde jeg i fullstendig uvitenhet, og i underkant av en måned etter tok jeg en positiv graviditetstest.

Gøy å mimre litt! Juli til desember kommer i et senere innlegg :-)

Hvordan har ditt år vært?

  • 21.12.2015, 16:01

Ultralydbildene - uke 8 til 28


I går kveld gikk jeg gjennom bildene på kamerarullen fra jeg først oppdaget at jeg ble gravid og frem til nå. Herregud så mye som har skjedd siden den dagen i midten av juli! Kun et par dager etter testen viste positiv fikk jeg komme inn på ultralydsundersøkelse på sykehuset, og allerede da fikk jeg se en frisk liten baby med to armer, to bein og et dunkende hjerte. Jeg må innrømme at hun var ikke noe særlig stor eller menneske-aktig på den tiden, men herremin så fort det forandret seg! Siden den gang har jeg faktisk vært så heldig å få komme inn på hele fem ultralyder, og jeg tenkte å dele det med dere slik at dere også kan se utviklingen til lillegull.

Lille A, kun 8 uker og kun 15mm lang - 12 uker og 5,5cm. Tenk at hun har vært så liten, da! I uke 12 kunne man virkelig se at det var et minimenneske inni der. Hun sprellte voldsomt og strakk på de bitte små beina sine. Jeg var så utrolig overvelmet når jeg fikk se bildene. Lykkelig, men livredd på samme tid.

Nå begynte hun virkelig å se ut som en "ekte" baby altså! 17 uker på første bilde og 22 på neste. Da var hun så mye som 16 cm, og i uke 22 var hun rundt 26cm. Dette var dagen jeg fikk vite at det var en liten jentebaby i magen. Var et lite sjokk da jeg nesten kunne veddet penger på at det var en gutt. Trodde faktisk ikke på det før flere uker var gått, og jeg nektet blankt å kjøpe rosa tøy eller kjoler. Nå ser jeg ikke for meg noe annet enn en liten prinsesse som skal bli dullet med som det holder!

Og så til den siste og definitivt kjekkeste ultralyden - 28 uker på vei, og så mye som 35cm. Dette var min aller siste ultralyd før prinsessa kommer. Litt trist, men også fint å vite at neste gang jeg ser henne så er ikke det gjennom en dataskjerm, men helt på ekte! I mellomtiden så får jeg studere disse bildene og nyte babyspark ♥ "Bare" 11 uker til termin nå.

  • 18.12.2015, 21:18

Overtakelse av leilighet


God kveld! Dagen i dag har gått litt i et. Jeg startet med kontroll hos legen som tok mye lenger tid enn forventet på grunn av venting. Jeg hater å spise om morgenen, og dette førte da til 1 stk utsultet jente når jeg endelig kom meg ut derfra. Alt av mål såg fine ut, og jeg fikk tatt blodprøve og veid meg i samme slengen. Har nå rukket å bli hele 64 kilo, som er 8(!) kilo opp fra startvekten. Går fort i svingene nå ja.

På vei ut ble jeg møtt av mormor og morfar som tok meg med på en runde i sentrum hvor vi blandt annet såg på hvitevarer til leiligheten. Apropos leilighet: jeg fikk nøklene i dag! Snekkeren skal innom litt nå og da for å fikse diverse småting som lister og slikt, men utenom det (og mangel på hvitevarer) så er den helt klar! Vi starter nedpakkingen over nyttår en gang. Gleder meg veldig nå!

Ellers kom mamma innom på besøk og da ble det både pizza og film på oss jentene, og nå ligger jeg helt utslått på sofaen med Prison break på skjermen. Lille A har virkelig våknet til nå og sparker og romsterer veldig. Det er så herlig ♥ Håper alle får en fin kveld og nyter helgen!

  • 17.12.2015, 16:59

Bilder fra 3D ultralyd


I går var jeg som sagt til Førde på 3D ultralyd hvor jeg fikk se snuppa i magen. Hun var altså fortsatt en jente såvidt vi kunne se. Lille A låg helt supert til - en skikkelig fotomodell i følge jordmor. Det ble tatt masse fine bilder som jeg fikk med meg på minnepenn, og jeg måtte jo selvsagt springe på fotobutikken og printe ut med en gang.

Det er så helt rart at man kan se en så fullkommen baby allerede 3mnd før hun kommer til verden. MIN baby. Herregud så ufattelig rart.

Dette var jo noe helt annet enn de andre ultralydene jeg har vært på, i og med at jeg nå kunne se hvordan hun faktisk ser ut! Det var jo faktisk ikke vanskelig å se hvem hun ligner på allerede nå, haha. En helt ekstrem opplevelse som jeg anbefaler alle å gjøre i graviditeten. Jeg gleder meg bare enda mer til å møte lille bolla nå!

I tillegg til å studere det pene ansiktet hennes så tok jordmor noen mål for å se at alt var som det skulle. Hun forklarte at alle målene var innafor normalen, men vekten var litt under det den skulle så hun skulle derfor sjekke opp i det på sykehuset. Ingenting å bekymre seg over i følge henne, men det er ikke fullt så lett når man har hormoner som herjer i kroppen. Jeg har tenkt mye og spist enda mer både i dag og i går i håp om at hun skal legge på seg, haha! Det er også kontroll hos legen i morgen så jeg håper alt ser fint ut der. I mellomtiden skal jeg prøve å ta det med ro.

Jeg er helt hodestups forelsket i denne jenta her, og selv synest jeg jo helt klart at hun er verdens fineste ♥

Ha en fortsatt fin dag alle sammen!

  • 19.11.2015, 17:55

Ingen cravings - du liksom


 

Hei alle skjønne! I dag har vært en usedvanlig u-innholdsrik dag, bestående av x-antall episoder med Sons of anarchy, soving og klesvask. Generelt sett så skjer det veldig lite her i bygda, og de noe-og-hundre dagene frem til termin kunne likeså godt vært hundre år akkurat nå.  Jeg vet iallfall med hundre og ti prosent sikkerhet at neste graviditet skal jeg være i jobb hundre prosent, eller gå på skole, for det å ha deltidsjobb og deltidsstudier nå er virkelig ikke noe å anbefale. 

Ellers så gikk ikke det mer enn to dager fra jeg skrøt over at jeg ikke hadde noen gravid-cravings til at jeg nærmest holdt på å gå i veggen fordi jeg hadde en dødelig trang til å få i meg sjokoladekake. Gjennom hele graviditeten har jeg faktisk (tro det eller ei) vært veldig flink med kosthold, men i dag dere, i dag klarte jeg ikke holde meg. De fleste vet nok bedre enn å dra på butikken med vill snopesyke i tillegg til å være skrubb sulten, men det stoppet ikke meg i dag. Her kan dere se dagens desidert beste innkjøp. Jeg trøster meg med at jeg endelig har fått ræva i gir og skaffet meg medlemskap på spenst, og har allerede brukt noen fornuftige timer der. Jeg var superflink å trene frem til jeg ble gravid, så dette må jeg jo bare få til! Trening er jo helt supert når man går gravid, og skal visstnok hjelpe mye med tanke på plager, fødsel og å komme tilbake til den kroppen man en gang hadde, så det blir nok bra. Ønsk meg lykke til, og kom gjerne med tips til gode treningsøvelser :-) 

Håper alle får en fortsatt strålende kveld videre! 

Helena Solheim

Jeg er en jente på 18 år som venter en jente i starten av mars 2016. Følg meg for opdateringer i graviditeten og hverdagen rundt det.

Search

Bloggdesign

hits