• 17.02.2016, 13:30

gravidoppdatering uke 38


Oioi, nå var det jammen lenge siden sist oppdatering! Og jeg som hadde planalgt å få til en i uka.. Nå er jeg 37 fullgåtte uker, som vil si at babyen regnes som "til termin" og kan komme når som helst. Jeg håper helt klart at hun venter til iallfall den 4 mars, men kjenner jo også at jeg er veldig lei og klar for å begynne et nytt kapittel som mamma! De siste ukene har mildt sagt vært slitsomme. Jeg har blitt veldig anti-sosial, og tillbringer de fleste dagene på sofaen med junkfood, netfli og synest synd i meg selv. Bare det å stå oppreist er utrolig smertefullt på grunn av bekkenet, så da blir det ufattelig lange dager.

Ellers så trives baby godt i magen! Hun har plassert hodet laaaangt nede i bekkenet, noe som merkes utrolig godt! På alle kontrollene har både hjertelyd, vekt, blodtrykk, akivitet og SF-mål vært bra, men nå fremover blir det litt ekstra oppfølging siden hun ikke vokser helt som hun skal. Hun ligger litt under snittet når det kommer til lengde og vekt, noe som er litt dumt. Heldigvis er det godt med liv og alt annet ser veldig bra ut, så vi håper på det beste. Jeg var på ultralyd på mandag hvor alt såg helt supert ut, men for å være sikker skal jeg på kontroller en gang i uken og ul hver 14 dag. Det er jo bare 3 uker til termin, så jeg satser på at neste Ul som er den 1 mars blir den siste. 

Jeg har desverre ingen nye bilder tatt med kamera, så telefonen får holde for nå! 


 

Termin: 10 mars 

Graviditetsuke: 38

Uker på vei: 37 fullgåtte uker (37+1)

Kalendermåned: 9

Graviditetsmåned: 10

Trimester: 3

Igjen til fødsel: 3 uker + 1 dager, 22 dager

Kjønn: Jente

Navn: A ♥ 

Neste kontroll: Jordmorkontroll neste onsdag og ny UL den 1 mars

Aktivitet: Rikelig med aktivitet, men merker virkelig at det er trangt nå! Lille snur og strekker på seg, men merker ikke lenger slike harde kraftige spark som før. Er mye bedre plass på utsiden forteller jeg henne ♥ 

Hjertelyd: låg på 140 sist kontroll

Vann i kroppen: Nei

Kynnere: Massevis! 

Vekt: 66 kilo, som vil si 9-10 kilo opp fra startvekt. 

Strekkmerker: Er usikker på om det teller, men den huden "mellom" piercnghullet jeg hadde i navelen har blitt litt rødlilla i det siste, men ikke noe jeg tenker særlig over. 

Plager:  Ooh, hvor skal jeg starte? Jeg er så godt som 100% sengeliggende på grunn av et umulig bekken, samt kynnere fra h* som utløsest av den minste bevegelse. I tillegg til dette er jeg fryktelig trøtt og sliten på grunn av lite søvn. Er rett og slett umulig å finne behagelige stillinger å ligge i, og når jeg endelig har lagt med godt til om kvelden får jeg heftige modningsrier (sterke kynnere med murringer i ryggen som kan minne om mensensmerter). *Klage klage* Kan jo også nevne at magen er såpass stor nå at det å komme seg opp fra sofaen, sengen, ta på seg sokker og bukse ++ er så godt som umulig. Jeg puster, peser, stønner og banner i et sett, rett og slett fordi det er så frustrerende når kroppen ikke fungerer slik jeg vil. 

Humør: Er egentlig ganske gretten om dagen, og er veldig klar over at jeg klager mye. Men jeg liker å tro at det er greit med tanke på at jeg er såpass gravid som jeg er. 

Matkick: Egentlig alt som inneholder sjokolade. Er i tillegg veldig glad i kaffe, men holder meg til 1-2 kopper om dagen. 

Utstyr: I dag fikk jeg en hentemelding fra Jollyroom som sa at jeg kunne hente stellebordet mitt på postkontoret, og det betyr at alt er på plass, og enda mer til! Nå mangler vi bare den lille prinsessa vår ♥ 

Barnerom: I starten sover hun på rommet sammen med meg. Jeg har satt opp hyller og litt småting på ekstrarommet, men enn så lenge blir det gjesterom til hun er gammel nok til å ha eget rom. 

Tungt: J-A

Utålmodig: Ja, veldig! Men samtidig får jeg litt panikk av å tenke på hvor fort det har gått. Om en månde er jeg mamma, hvor rart er ikke det? Jeg skal ta vare på et menneske som jeg har laget, helt fra bunnen av. Altså??? Jeg gleder meg veldig mye, men samtidig er det utrolig skummelt å ha så mye ansvar og å vite at jeg alltid skal være mammaen hennes. 

Tanker om fødselen: Jeg er utrolig spent og gleder meg mye! Jeg tror at det å føde er en utrolig magisk opplevelse til tross for smertene, og jeg gleder meg til å kjenne på den følelsen av at "jeg klarte det" når jeg holder jenta mi i armene mine. 

Benedicte Arntzen

19.02.2016 kl. 19:05
s spennende!!<3

Marie

23.02.2016 kl. 11:28
hvilket bloggdesign har du?
Helena Solheim

Jeg er en jente p 18 r som venter en jente i starten av mars 2016. Flg meg for opdateringer i graviditeten og hverdagen rundt det.

Search

Bloggdesign

hits