• 14.12.2015, 15:41

Ting jeg ikke visste før jeg ble gravid


Å bli gravid er en fantastisk ting, det skal jeg ikke si noe på. Det er en helt unik opplevelse som jeg unner alle og enhver å få oppleve. Når det er sagt så må jeg faktisk påpeke at det er ikke fullt så fantastisk som jeg hadde trodd etter å ha fulgt med på fotballfrue og andre kjente bloggere og instagrammere. Her er en liste over ting jeg ikke hadde forventet når jeg ble gravid:

 

- Sovestilling. Jeg ante ikke hvor avhengig jeg var av  sove på magen før jeg ikke lenger hadde muligheten. I tillegg er det ikke noe særlig å ligge på ryggen, som fører til at jeg må ligge på siden, noe jeg absolutt ikke kan fordra. Søvn har virkelig blitt et problem de siste ukene. 

- Ikke nedpress, men opp-press(?) Jeg hadde hørt om nedpress før jeg ble gravid, men det har jeg ikke merket noe til. Jeg har derimot vært plaget med at lille (eventuellt livmoren) skviser seg opp i ribbebeina mine. Jeg vil ikke gå så langt som å si at det er vondt, men det er absolutt ikke noe digg heller.  

- Hormoner. Hvem har vel ikke hørt om gravid-hormoner? Jeg hører iallfall støtt og stadig om disse gravide kvinnene med ekstreme humørsvingninger, men av en eller annen grunn så trodde jeg ikke helt på det. Jeg har aldri vært plaget med pms og merket noe til humørendringer før eller i uka, og kanskje ment at damer bruker det som en unnskyldning - samme som disse gravide damene. Jeg kan si så mye som at det ikke er tilfellet. Jeg har aldri vært personen som gråter av triste filmsnutter eller nyhetsartikler, men nå er jeg utrøstelig i timevis. Jeg blir rett og slett så utrolig forbanna over den minste ting, og i neste øyeblikk ligger jeg i en dam av mine egne tårer.

- Jeg nyser. En ganske morsom "gravidplage" jeg har hatt er at jeg nøs ukontrollert minst 30 ganger om dagen, gjerne 5 ganger på rekke og rad. 

- Pels på magen. Magen er serøst full i hår. Ikke særlig sexy.

- Taco er fienden. I måndesvis klarte jeg ikke tanken på taco.Jeg har alltid elsket taco, og det er jo ikke fredag uten taco vell? Plutselig en dag sa magen bare stopp, og taco var plutselig det verste jeg visste, og det endte opp med at jeg fikk raserianfall hver fredag når mamma kom hjem med tacoingredienser. Du må da forstå at dette ikke er akseptabelt vell?

- Alt under knehøyde eksisterer ikke. Å bøye seg ble plutselig et mareritt, og det har gjort til at shaving av legger, å ta på seg sokker og å i det hele tatt sette seg på huk er mission impossible. Dere kan da tenke dere hvordan det er for meg som jobber i skobutikk og ikke sjelden må bøye meg ned for å hjelpe kunden med å ta på eller kjenne på skoen. Ikke digg. 

- Kviser. Det har heldigvis roet seg kraftig nå i det siste, men i den første perioden av graviditeten var det faktisk så ille at jeg ikke klarte å se meg selv i speilet, og gråt faktisk flere ganger (igjen: disse gravidhormonene) fordi jeg følte meg så stygg. 

- Tendenser til alzheimer. Jeg glemmer alt, og da mener jeg alt. 

- Drømmer som om jeg er på tidenes syre-trip. Noe av det morsomste, men kanskje også mest skremmende med graviditeten må jo være alle disse sære drømmene. Jeg har minst 3 i uka, og den ene er sykere enn de andre. Flere ganger har jeg drømt at jeg har født, og at babyen er så liten at den har plass i lomma, eller at den er på størrelse med en 3-åring. I tillegg har jeg deltatt i en herlig blanding av SAW og Hunger Games et par ganger, og dette er ikke i nærheten av det rareste jeg har drømt om. Gled dere!Noen som kjenner seg igjen, eller har noe å legge til? 

Edel Kristina

14.12.2015 kl. 15:45
Haha, det er nok ikke så fantastisk som alle skal ha det til, nei.. :)

Kristine

14.12.2015 kl. 17:33
Haha, Gud ja.. Spesielt når det gjelder hormoner, pels på magen, sovestilling, opp press og hukommelsen... Håplaust

Elisabeth

15.12.2015 kl. 04:34
Ja! Glemsk som ein gullfisk, hårete mage, veeldig emosjonell, dårlig søvn pga sovestillinga og ikkje minst ENORME ryggsmerter... :)
Helena Solheim

Jeg er en jente på 18 år som venter en jente i starten av mars 2016. Følg meg for opdateringer i graviditeten og hverdagen rundt det.

Search

Bloggdesign

hits