• 08.12.2015, 12:30

Gravidoppdatering uke 28


Jeg hadde egentlig ikke planer om å legge ut oppdatering denne uken, rett og slett fordi det har skjedd lite siden sist, men plutselig kom trangen. Har vell et snev av OCD/hoarder syndrom - ikke vet jeg, men jeg er livredd for å ikke ha nok bilder fra graviditeten rett og slett! 

Jeg har gledet meg veldig til uke 27 i en stund nå, og ser på det som en liten milepæl. Nå er det faktisk over 90% sjanse for at hun overlever dersom hun blir født, og om 9-10 korte uker regnes hun ikke som prematur lenger. Nå er lille A ca 1,2 kilo og 35 cm, stor jente altså! Ellers er formen veldig fin om dagen. Eneste som "plager" meg er at så å si hver morgen synes jenta at det er ufattelig morsomt å bruke blæren min som trampoline, og jeg må rett og slett løpe på badet før det går galt, haha! Jeg tror fokusen på speilrefleksen har tatt kvelden - det er nesten helt umulig å få tatt bilder som ikke er super-blurry. Beklager det!

Termin: 10 mars 

Graviditetsuke: 28

Uker på vei: 27 fullgåtte uker (27+0)

Kalendermåned: 6

Graviditetsmåned: 7

Trimester: 2

Igjen til fødsel: 13 uker + 2 dager, 93 dager

Kjønn: Jente

Navn: A ♥ 

Neste kontroll: Svangerskapskurs på torsdag, 3D ultalyd den 16, og kontroll hos lege den 18.

Aktivitet: Hun romsterer veldig, og jeg kan kjenne det godt når hun snur seg og strekker seg ut. Det har derimot blitt mindre "spark" som før og mer av at hun stryker beina langs magen (ribbeina mine) og vrir på seg. Tror det begynner å bli trangt!

Hjertelyd: Har vært på 150 hver kontroll

Vann i kroppen: Nei

Kynnere: Har blitt lit mindre av nå, noe som er ganske deilig. Har fortsatt en del, men ikke vonde eller ubehagelige på noen måte.

Vekt: Veier 62 nå, dvs 6 kilo opp fra startvekt.

Strekkmerker: Ingen så langt.

Plager:  Trøtt, sliten og hormonell med stor H! 

Humør: Ikke helt på topp om dagen. 

Matkick: Hmm.. Ikke noe spesielt. Pasjonsfrukt kanskje!

Utstyr: Seng og noen klesskift, vogn kommer i desember. Mangler alt annet.

Barnerom: Skal vi ikke ha.

Tungt: Nei. 

Utålmodig: Ja, veldig!

Tanker om fødselen: Gleder meg veldig til å få prinsessa i armene mine, men kanskje ikke like mye til smertene som følger med. 

 

Oi, nå kom jeg faktisk på at dette er siste uken i 2 trimester - neste uke er jeg i mitt tredje og siste trimester. Herregud som tiden flyr..

Ha en fin dag alle!

Kristine

08.12.2015 kl. 12:35
Du ser virkelig heilt smashing ut! :) (misunnelig)

lisarorvik

08.12.2015 kl. 14:29
Så herlig innlegg, kjempe fine bilder :)
Helena Solheim

Jeg er en jente på 18 år som venter en jente i starten av mars 2016. Følg meg for opdateringer i graviditeten og hverdagen rundt det.

Search

Bloggdesign

hits